sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATETurismul de război înflorește în orașele distruse ale Ucrainei. Turiștii merg în...

Turismul de război înflorește în orașele distruse ale Ucrainei. Turiștii merg în locuri ruinate pentru a auzi explozii și pentru a face fotografii pentru Instagram

După izbucnirea războiului din Ucraina, Bucha, un oraș de lângă Kiev, care nu era cunoscut până acum ca fiind un loc vizitat de turiști, a devenit o destinație turistică populară, informează Rmx.news.

Acest lucru se datorează nenumăratelor fotografii care au circulat în întreaga lume datorită presei. Potrivit publicației de știri Business Insider, costul unei astfel de călătorii este de aproximativ 250 de euro. Companiile garantează, de asemenea, un ghid vorbitor de limba engleză și conversații cu populația locală, subliniind că vizitatorii călătoresc doar folosind „rute sigure”.

„De obicei vin singuri, uneori fac autostopul”, a spus Jakub Stasiak, jurnalist și voluntar aflat în prezent în Ucraina. „Ei merg în locuri distruse, de exemplu, pentru a auzi explozii și pentru a face o fotografie pentru Instagram”, a adăugat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Unii vin sub pretextul de a oferi ajutor umanitar, dar nu aduc ajutor real, ci doar mici provizii. „Vor aduce un pachet de scutece, dar ceea ce vor cu adevărat să vadă este războiul cu ochii lor”, a spus Stasiak.

Câte venituri generează turismul de război pentru ucrainenii înșiși? E greu de spus. Stasiak crede că există mulți reparatori în țară care îi ajută pe jurnaliștii străini să se deplaseze. „Nouăzeci și nouă la sută dintre ei lucrează pentru reporteri”, a spus Stasiak.

Există chiar și oferte pentru turiștii de război. Jurnalistul amintește de drumurile morții, adică rutele bombardate, iar participanții dornici nu lipsesc. După cum a remarcat Stasiak, la un moment dat, a existat un reparator care oferea astfel de tururi la Lysychansk ocupat de ruși, pentru aproximativ 200 de dolari.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE