ACTUALITATETurcia | Președintele Erdogan denunță Convenția de la Istanbul: Un mijloc de...

Turcia | Președintele Erdogan denunță Convenția de la Istanbul: Un mijloc de distrugere a conceptului de familie, normalizează homosexualitatea

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a justificat miercuri decizia sa de a retrage Turcia din Convenția de la Istanbul împotriva violenței de gen prin faptul că aceasta este un atentat la valorile „credințelor și culturii” țării sale și a devenit un mijloc pentru „distrugerea conceptului de familie”, conform Agerpres.

„Conform credințelor noastre, nu puteam permite ca teme ce sunt semne de erezie să se transforme într-un mijloc de represiune, refugiate în spatele Convenției de la Istanbul. Am decis să ne retragem pentru a pune capăt acestor discuții care merg împotriva credințelor noastre, culturii și legitimității. Nimeni nu are dreptul să ne impună în ce clase de gen ne împărțim oamenii și cum să determinăm relațiile între ei.”, a spus liderul turc Erdogan, citat de agenția EFE, la Congresul formațiunii sale, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP).

Guvernul critică faptul că această convenție „normalizează homosexualitatea”, incompatibilă cu „valorile sociale și familiale ale Turciei”.

Șase state central și est-europene membre ale Uniunii Europene nu au ratificat Convenția de la Istanbul, respectiv Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Letonia și Lituania, în timp ce Polonia dorește să se retragă din ea, considerând că ea încurajează căsătoriile între persoanele de același sex și acceptarea unui al treilea gen.

Întreaga Convenție semnată la Istanbul poate fi citită integral aici.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate