duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATETurbinele eoliene emit gaze extrem de periculoase, de 26.000 de ori mai...

Turbinele eoliene emit gaze extrem de periculoase, de 26.000 de ori mai dăunătoare decât dioxidul de carbon. Germania, cel mai mare poluator al Europei

În timp ce Germania se luptă pentru a construi parcuri eoliene, există și motive de îngrijorare, o substanță chimică identificată drept cel mai puternic gaz cu efect de seră din lume fiind emisă de turbinele eoliene.

De fapt, măsurătorile aerului deasupra Germaniei au identificat deja țara ca fiind cel mai mare poluator din Europa când vine vorba de substanța extrem de periculoasă hexafluorura de sulf (SF6). Substanța chimică este utilizată la fabricarea turbinelor eoliene și scapă în mediul înconjurător. Cu Germania lider în utilizarea turbinelor eoliene în Europa, oamenii de știință spun că acesta este factorul major din spatele nivelurilor excepțional de ridicate ale măsurătorilor de SF6 în regiune.

Potrivit Panelului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice, SF6 este un ucigaș al climei. De fapt, este de 26.087 de ori mai dăunător pentru climă decât dioxidul de carbon.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Hexafluorura de sulf este un gaz pe care companiile industriale îl consideră a fi izolatorul perfect și, deși este interzis de multe alte sectoare de producție, este încă utilizat pe scară largă în turbinele eoliene, în principal în tablourile electronice, adică „nodurile” în care se află energia electrică. Când există puțin spațiu pentru a lucra, cum ar fi în interiorul turbinelor eoliene, gazul oferă o izolare excelentă, lăsând în același timp spațiu suplimentar pentru piesele vitale.

Odată ce această substanță intră în atmosferă, este nevoie de mai mult de 3.000 de ani să se descompună din nou și să devină inertă, potrivit unui raport al publicației germane Taggeschau.

Se știe de zeci de ani cât de periculoasă este substanța. Încă din 1997, Protocolul de la Kyoto prevedea că emisiile de SF6 trebuie limitate. Deși a fost eliminat treptat, este încă permis în aparatele de comutare electronice și nu există restricții legale pentru utilizarea sa în acest domeniu. În schimb, industria și-a luat un angajament voluntar de a reduce utilizarea, de a-l folosi în sisteme închise și de a-l recicla și neutraliza la sfârșitul utilizării sale practice. Angajamentul din 1998 prevedea, de asemenea, că companiile vor înregistra și raporta cât de mult folosesc și reciclează.

Cu toate acestea, acest lucru clar nu se întâmplă. De fapt, Germania încalcă această prevedere, iar datele atmosferice o demonstrează. Potrivit lui Taggeschau, oamenii de știință raportează că nivelurile de SF6 sunt cu 50% mai mari decât ar sugera datele actuale privind emisiile furnizate de industrie. Acest lucru evidențiază dovezi puternice că Germania emite mai multă hexafluorură de sulf decât se raportează.

SF6 nu este doar periculos pentru climă, ci și extrem de periculos pentru oameni, deoarece împiedică expirarea dioxidului de carbon. Pentru cei care inhalează SF6, aceștia pot suferi de narcoză cu dioxid de carbon și stop respirator.

Când revista de afaceri, finanțată de ARD, Plusminus i-a întrebat pe cei mai mari producători de turbine eoliene despre nivelurile ridicate de SF6, Nordex și Vestas au răspuns că nu există nicio alternativă. Ei susțin că doar cantități mici de SF6 scapă în aer și se asigură că eliminarea corespunzătoare a substanței chimice este efectuată la sfârșitul duratei de viață a turbinei.

Cu toate acestea, există dovezi puternice care resping parțial afirmațiile lor și asta are de-a face cu faptul că companiile nu sunt personal responsabile pentru reciclarea turbinelor eoliene. În schimb, proprietarii individuali care achiziționează turbinele sunt responsabili și nu există niciun control pentru a se asigura că elimină produsele în mod corespunzător. De fapt, este mult mai rentabil să permiți pur și simplu substanței chimice să scape în mediu.

UE nu intenționează să interzică gazul până în 2030. În prezent există un sistem de tuburi vidate de la Siemens care nu folosește substanța chimică, dar este rar folosit în turbinele eoliene, conform Remix News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. eate de 26387 de ori mai nociv decat co2. hahaha
    ba ce aparate de masura si calcul au astia.
    sa spuna direct, faptul ca traiti si respirati duce la efect de sera si cresterea temperaturii planetei. Se stie ca omul are 37 de grade, deci trebuiesc eliminati oamenii domne ca sa salvam balena albastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE