miercuri, decembrie 6, 2023
ACTUALITATETupeu: Ministrul Sorin Cîmpeanu răspunde scrisorii celor 100 de intelectuali din toată...

Tupeu: Ministrul Sorin Cîmpeanu răspunde scrisorii celor 100 de intelectuali din toată țara, care au criticat legile educației, acuzându-i că sunt „GRUP DE INTERESE”!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a avut o reacție violentă la scrisoarea celor 100 de intelectuali care au criticat legile educației într-o scrisoare deschisă.

Acesta i-a numit pe semnatari – care reprezintă tot spectrul cultural – drept „grup de interese”, scrie Hotnews.

„1. Doar în învățământul superior sunt peste 21.000 de cadre didactice universitare care pot fi considerate intelectuali, presupun/sper! 100 din 21.000 înseamnă sub 5/1000!

 • Ce facem cu opinia celor 995 de cadre didactice care nu au cerut extinderea perioadei de dezbatere? Avem de ales între a da curs celor 5 solicitări din 1.000 sau celor 995 cadre didactice din 1.000, care nu au solicitat prelungirea perioadei alocate dezbaterii.
 • 2. Legea nr. 52 / 2003 precizează clar termenele care au fost respectate întocmai; legea este valabilă pentru toată lumea, nu numai pentru Ministerul Educației!
 • 3. Știți vreo lege promovată vreodată care să mai fi beneficiat de 75 de dezbateri publice în 43 zile (13 Iulie-24 august)?
 • 4. Știți cumva câte dezbateri publice au fost organizate pentru LEN/2011 și care a fost perioada de dezbatere/eventual dacă a fost prelungită în cazul LEN/2011? Dacă nu știți, sunt convins că știu o bună parte dintre cei 100 de semnatari!
 • 5. Putem înțelege nemulțumirea unui grup de interese, dar acest lucru nu trebuie să afecteze interesul general de a avea un cadru legal care să asigure dreptul la o educație de calitate pentru peste 3,5 milioane de copii și tineri!”, a spus Cîmpeanu.

  Deși Ministrul clamează „75 de dezbateri publice”, acestea au fost pur formale sau mimate, așa cum a fost și cea la care a participat reprezentantul R3media, pe 23 august.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

11 COMENTARII

 1. Am primit acest Measaj a lui Ceasca Nicu pentru tara!
  Dreagi Tovarasi si Pretini,
  asistati, pasivi total, la mascaradea care a ajuns Educatia in tara noastra! Daca la conducere avem un pfost profesor care a ëludat taxele prin nedeclararea veniturilor din meditatii, dar nu s-a eludat de la a cumpara sase case, si daca la conducerea tarii avem un guvern care in totalitatea lui nu poate ajunge la un IQ de 115, mirarea ca viitorul niviel al ieducatiei nationale sa fie acela de 2 clase ( facute in 12) iestie ievident! Aruncand , in foartie marie viteza, un ochiu pestie cieia cie a ajuns Romania, vediem ca iEducatia a fost “motorul si piciorul care iea dus la vot pie ciei 2,500,000 care azi sunt numiti Analfabeti Functionali ( carora li-i se spunie Votanti) , si carie sunt, iar VOI aia intielectuali sau nu, sunteti condusi , de 33 de ani, de alti 2,500,000 de Analfabieti Functionari, care ieste pi functii, aviem imaginia a cieia cie azi a ajuns fosta tara a noastra numita Romania, cia care iexista dar nu are nici act de infiintare sau die nastiere cum sie spunie! Ati vszut vre-o unul fupa cie m-au ologit?!? Dieci, daxa inca nu ati bagat due siama, planul de a ducie o fosta Romanie iEducata, pas la pas de catre Meditator, care castiga tot cieia cie iera de cistigat la Olimpiezile mondiale, ( sie care azi numai ADieNieul nostru primordial il mai facie vazut), asistam, toti ca porcul in cucuruz, la aiasta Brigada Artistica de Agitatie FieSieNista, care joaca die 33 die ani incontinuu la tielievizor, si facie misto de aciest popor, si carie are in plan ca pana in 2024 sa tierminie ROMANIA asa cum era! Totul miergie de minunie in planul lor! Ca 5,000,000 de romani in putere au luat drumul pribiegieiei … lor, iar alte 5,000,000 die AF-ieuri sunt ramasi pie drumurile lor si a partiedielor si iau salarii pientru stat, indiemnizatii pientru ministiereat, piensie spieciale … si ajutoarie si mariri salariale si pensionare , die la Ciuca si a lui Maciuca guvernamientala care va “äduce invatatura niemtiasca unde sa puie stampila romaniasca”! Pie Hirtia cie ducie Roamania direct in cap! Dar asta le triebuie cielor care sa haranesc zilnic din telievizor si sa numiesc “popor”! Rievenind la aciei 100 die “Intelectuali”, sunt 100% convins ca ar putea facie 5 guvernie care oricare dintre iele ar fi de 100 die ori mai eficient decat actualul, viitorul sau urmatorul guviern ( extras din urna FieSieNista la viitoariele remanieri- ca asa le chiama …) ca toatie ciele dinaintie, si ar putea umple Parlamientul cu inca 200, si altii 50 sa umplie Sienatul si inca la conducerea judetelir si sectoarelor!
  ASTA IESTIE SOLUTIA!
  Dragi Romani, intelectuali sau nu, patrioti sau nu, plecati sau nu, care n-ati uitat vorba sfanta din educatie copilului din voi, ca “BATAIA II RUPTA DIN RAI!” si ca aciesti guviernanti nu o sa se inviete minte niciodata NUMAI daca primeiesc aceasta “invatatura strabuna” adusa din rai pe Pamantul Romaniesc direct in capul lor de catrie VOI!
  Dieci, ori die care partie va credieti, nu uitati cie ati trait, cie ati vazut, cie ati iubit si mai important cie ati fi vrut sa avieti pientru copii vostrii si copii copilot lor! Sa invete Ingerasul meu, Tatal Nostru si sa-si respiecte parintii, educatorii si scoala, si normal si tara!
  Aista iestie cieia cie am pierdut NOI ca si popor si copii nostrii ca si viitor! Dietaliile, in carie “cadeti die fiecarie data”, dieia sunt numite “dietalii”, ca nu sunt importantie… Importante sunt o Noua Strategie pientru un nou Popor, nu cu cine, cum si in cie formula , care azi sunt toatie ANTI-ROMANIA si ANTI-POPOR! Somn usor popor, ca de Desteptarea Ta se vorbeste numai intr-un cantecel … pe carie nu stiti sa-l cantati, dapa sa-l aplicati… Doamne da si ne fereste, cand Ciuca cu ai lui loveste!

 2. Dreagi Tovarasi si Pretini, asistati, pasivi total, la mascarade=a care a ajuns Educatia in tara noastra! Daca la conducere avem un pfost profesor care a ëludat taxele prin nedeclararea veniturilor di meditatii”, dar nu s-a eludat de la a cumpara sase case, si daca la conducerea tarii avem un guvern care in totalitatea lui nu poate ajunge la un IQ de 115, mirarea ca viitorul niviel al educatiei nationale sa fie acela de 2 clase ( facute in 12) est evident! Aruncand , in foatie marie viteza, un ochiu pestie cieia ce a ajuns Romania, vediem ca Educatia a fost “mpotorul si piciorul care i-a dus la vot pie ciei 2,500,000 care azi sunt numiti Analfabeti Functionali ( carora ieu le-as spunie Analfabieti Votanti) , si carie sunt si sunteti condusi de alti 2,500,000 de Analfabieti Functionari avem imaginia a ce azi a ajuns fosta tara a noastra numita romania, ca azi cia care iexista nu are nici act de infiintare sau die nastiere cum se spune! Dieci, planul de a ducie o fost Romanie Ieducata, care castiga tot cieia cie iera de cistigat la Olimpiezile mondiale, ( care azi numai ADieNieul nostru primordial il mai facie vazut), asistam, tot ca porcul in cucuruz, la caiasta Brigada Artistica de Agitatie FieSieNista, care are in plan ca pana in 2024 sa tierminie ROMANIA asa cum era! Totul miergie de minunie in planul lor! Ca 5,000,000 de romani in putere, au luat drumul … lor, iar alte 5,000,000 de romani sunt ramasi … pe drumurile codrului romanesc si iau piensie … si ajutoarie die la Ciuca si a lui Maciuca guvernamentala care le äduce invatatura unde sa puie stampila”! Pie Hirtie nu in cap! Dar asta le triebuie cielor care manaca zilnic din telievizor si sa numiesc “poporul”! Rievenind la aciei 200 die “Intelectuali”, sunt 100% +100% convins ca ar putea facie 5 guvernie care oricare dintre iele ar fi de 100 die ori mai eficient decat actualul, viitorul sau urmatorul guviern ( extras din urna FieSieNista) ca toatie ciele dinaintie, sau mai bine ar putea umple Parlamentul si altii 50 Senatul si inca 50 Guvernul! Dragi Romani, intelectuali sau nu, patrioti sau nu, plecati sau nu, nu uitati vorba sfanta din educatie copilului din voi: ca “BATAIA II RUPTA DIN RAI!” si ca aciesti guviernanti nu o sa se inviete numai daca primeiesc aceasta “invatatura strabuna” adusa din rai pe Pamantul Romaniesc direct in capul lor! Dieci, ori die care partie va credieti, nu uitati ce ati trait, cie ati vazut, cie ati iubit si mai important cie ati fi vrut sa avieti pientru copii vostrii si copii lor! Sa invete Ingerasul meu, tatl Nostru si sa-si respecte educatorii si scoala! Aistea is cieia cie am pierdut NOI ca si popor si iei ca si viitor! Dietaliile, in carie “cadeti die fiecarie data”, dieia sunt numite “dietalii”, ca nu sunt importantie… ci Strategia si Poporul sunt , nu cu cine, cum si in cie formula , care azi sunt toatie ANTI-ROMANIA si ANTI-POPOR! Somn usor!

 3. Dragă R3media dl. ministru are dreptate. Care e diferența între o scrisoare a oamenilor muncii și o astfel de scrisoare. Am citit numele acestora, se pare ca mulți au semnat în familie și dintr-un anumit snobism…să fie văzuți pe această listă. Orice lege poate fi modificată, le sugerez semnatarilor sa între în politică și să schimbe lucrurile, hai să zicem democratic. Actualmente se pot găsi ușor 200 de “intelectuali” care să semneze o scrisoare cu susțineri “năstrușnice”. Ce va face atunci R3media? O va susține sau nu? As recomanda mai puțină emoție și mai mult pragmatism….

  • N-are deloc dreptate. Dl Ministru a făcut tot ce-a putut ca „dezbaterile” pe aceste legi să fie formale sau mimate. Față de aceste legi au fost proteste din momentul în care au fost făcute publice: ong-uri, părinți, profesori, experți, politicieni, oameni de cultură. Ignorați.

   Dacă vi se pare așa de ușor să strângeți oameni așa de diferiți, să aibă un punct comun, vă rog s-o faceți și dvs.

   • Dl. Șomanescu vă mulțumesc pentru răspuns. Nu contest fondul scrisorii, sunt acolo oameni pe care îi citesc și le împărtășesc ideile. Sunt de acord că această lege poate sa deșcolarizeze România, însă cu ce nu sunt de acord este modalitatea “scrisorilor deschise”.
    In ceea ce privește dezbaterile publice… nu cred ca se poate spune despre o lege ca a fost dezbătută suficient vreodată în ultimii 20 de ani, spre exemplu. Dacă ar fi fost așa, probabil toate legile ar fi fost adoptate în Parlament cu o largă majoritate, dacă nu chiar unanimitate.

     • Consider ca o lege cu asa o importanta imensa pentru viitorul Romaniei sa fie supusa la un referendum in prealabil informandu-se temeinic cetatenii despre ce se voteaza acolo!

     • Nu știu dacă referendum, dar să se asigure informarea tuturor părinților și profesorilor. Nu anunțate la gazeta de perete, în mijlocul verii, unde nu se uită nimeni…

    • Cititi chiar aici pe R3media cum a fost dezbaterea! O marea cacealma partinitoare !
     O astfel de lege trebuie trecuta printr-un plebiscit!

  • Amice dupa gandirea ta ar insemna ca toate legile adoptate in tara asta sunt super mega ok pentru POPULATIE.

   Se vede ca nu ai mai fost pe la o scoala sau nu ai nici cea mai mica tangenta cu scoala ca sa vezi ce mizerii se predau acuma in scoli la ce nivel si pe ce principii.
   Asa te-ai aprins de parca sistemul scolar in ROMANIA la ora actuala ar fi de renume mondial.
   Scoala este o bataie de joc la ora actuala .
   Daca s-ar implementa pentru 1 an sistemul de invatamant post decembrist cu strictetile lui si cu exigentele lui in momentul de fata 99,99% din copii ar fi repetenti.
   Pana in 1989 coeficentul de inteligenta pe cap de roman era calculat la scorul de 93 in 2021 era calculat la 82.
   Se pare ca actualul sistem merge struna.

   Am sa iti dau exemple din Timisoara orasul in care imi duc copii la scoala.
   Fiecare Clasa din fiecare scoala isi aleg manualele dupa care sa invete cea ce este o aberatie.
   Toata Romania trebuie sa invete din aceleasi manuale.
   Copii pot sa raspunda obraznic la profesori sa deranjeze ora fara a atrage a supra lui nici o abatere disciplinara.
   Parintii cu bani pot modifica notele , concedia profesori ba chiar dizolva clase din cauza ca nu le convine ca unii elevi provin din familii mai sarace.
   Profesorii in loc sa predea materii discuta despre subiecte de stiri actuale din viata precum “Covid,Razboi Ukraina,LGBTQ,
   Profesrii organizeaza petreceri private cu elevii etc…

   Daca vrei democratie iti sugerez sa te duci in AMERICA pentru ca ala este varful de lance la inteligenta si vorbim dupa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate