News ȘTIRI Trump anunță la sfârșitul acestei săptămâni nominalizarea la succesiunea lui Ruth Bader...

Trump anunță la sfârșitul acestei săptămâni nominalizarea la succesiunea lui Ruth Bader Ginsburg la Curtea Supremă. Coney Barrett, militantă pro-viață și mama a șapte copii, printre favoriți

Donald Trump a anunţat, luni, că va face public, la sfârșitul acestei săptămâni, numele magistratului pe care vrea să-l nominalizeze la Curtea Supremă în locul lui Ruth Bader Ginsburg, care a decedat vineri, relatează Reuters, citată de News.ro.

Într-un interviu acordat postului Fox News, preşedintele american a anunţat că vrea să aştepte ca funeraliile fostei judecătoare să se încheie, pentru a-şi face anunţul.

Donald Trump a prezentat sâmbătă numele a două femei pe care le consideră posibile alegeri, respective Amy Coney Barrett şi Barbara Lagoa.

Amy Coney Barrett, judecător federal la curtea de apel din Chicago, este una dintre principalele candidate pentru ocuparea locului rămas vacant după decesul lui Ginsburg.

Barrett, în vârstă de 48 de ani, s-a aflat pe lista scurtă pentru înlocuirea, în 2018, a judecătorului Anthony Kennedy, care s-a pensionat. Totuși, Trump l-a ales atunci pe Brett Kavanaugh. Catolică practicantă, Barrett este militantă pro-viață şi are şapte copii.

După cum a relatat R3Media, judecătoarea Ruth Bader Ginsburg a murit, vineri, la vârsta de 87 de ani. Ginsburg a fost a doua femeie care a ocupat un loc la Curtea Supremă, unde a fost în funcție pentru 27 de ani.

Ginsburg a fost una dintre judecătoarele cu vederi progresiste, iar moartea ei va declanșa, cu siguranță, un război pentru înlocuirea ei.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate