luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATETribunalul îl obligă pe primarul UDMR din Gheorghieni să respecte limba oficială...

Tribunalul îl obligă pe primarul UDMR din Gheorghieni să respecte limba oficială a statului român

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins marți, 29 noiembrie a.c., recursul Primarului din Gheorgheni, Csergo Tibor-Andras, împotriva sentinței Tribunalului Harghita prin care a fost obligat să respecte limba oficială de stat în România, informează siteul oficial al deputatului AUR, Dan Tanasă.

Tribunalul Harghita a admis în ianuarie 2019 acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, împotriva primarului UDMR al Gheorghienilor și la obligat pe edil să respecte limba oficială de stat în România în cazul unor inscripții cu caracter public (detalii aici).

Acțiunea în instanță pentru aplicarea legii a fost demarată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în luna august 2018, după ce primarul municipiului Gheorgheni de la acea dată, Nagy Zoltan (PCM), a refuzat să respecte limba oficială de stat în cazul unor inscripții publice amplasate pe fațada Casei de cultură din localitate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Povestiri rusești de Crăciun – Antologie și vei contribui la susținerea libertății ideilor și a Editurii Contra Mundum

Tribunalul Harghita a dat dreptate ADEC și l-a obligat pe primarul Nagy Zoltán să respecte limba oficială de stat. Mai multe detalii găsiți aici.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate