marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEPatru copii ai unei mame românce vor fi predați Protecției copiilor din...

Patru copii ai unei mame românce vor fi predați Protecției copiilor din Marea Britanie, după hotărârea a trei judecătoare de la Curtea de Apel București

Trei judecătoare de la Curtea de Apel București au hotărât în 14 februarie ca o mamă a patru copii de 8, 6, 4 și 2 ani din județul Vaslui, să îi predea Protecției copiilor din districtul londonez Newham, deși, Tribunalul București respinsese cererea districtului celor din Marea Britanie de a-i înapoia pe copii, informează Hotnews.

Conform unei anchete efectuate de sursa mai sus citată, în 29 ianuarie 2023, Elena și cei patru copii ai săi născuți la Londra au părăsit Marea Britanie, după ce femeia a susținut că băiatul cel mare era „terorizat” de serviciile sociale, care-l urmau la școală și-i „verificau pachețelul și frigiderul”.

Autoritățile engleze susțin că, printr-o decizie a Tribunalului de Familie al Londrei de Est din 2022, femeia avea interdicție de a părăsi Marea Britanie împreună cu fiul cel mare. Ea spune că a fost lăsată să plece pentru că avea acordul taților, îndeplinind condiția pentru ieșire, alternativă la acceptul instanței britanice.

Băiatul cel mare ajunsese în atenția Protecției copilului britanice după ce al doilea fost soț al femeii, ca răspuns la un ordin de restricție instituit de autoritățile engleze, a trimis către poliție un filmuleț în care bunica minorului îi face o injecție.

Poliția din Londra a considerat că asta e o contravenție. Însă Protecția copilului a decis să-l verifice pe copil și a concluzionat, într-un dosar deschis în 2022, că acesta trebuie adus în plasament. Cazul a fost soluționat după plecarea celor cinci din Marea Britanie.

Într-un al doilea dosar din Marea Britanie, în vara lui 2023, Curtea Supremă a hotărât ca și ceilalți trei minori să fie preluați de Protecția copilului.

În România, specialiștii – cei de la DGASPC, cei de la școală și cei de la Ministerul Familiei plus un terapeut – au concluzionat că minorii „nu sunt expuși unui risc în familia naturală”.

Contradicția nu este doar între concluziile autorităților din România și Anglia, ci și între deciziile instanțelor din țară: pe fond, Tribunalul București a respins cererea districtului londonez Newham de a-i înapoia pe copii. CAB a decis însă înapoierea copiilor în grija Protecției Copilului din Marea Britanie.

În 14 februarie 2024, trei judecătoare de la Curtea de Apel București au decis ca patru minori care locuiesc în comuna Hoceni, județul Vaslui, să fie predați Protecției Copilului dintr-un district londonez.

Curtea de Apel București a luat decizia după ce, în 2023, după plecarea celor patru copii însoțiți de mamă, două instanțe din Anglia au hotărât ca aceștia să fie preluați de serviciile sociale care îl monitorizau deja pe băiatul cel mare, în vârstă de 8 ani.

Motivul pentru care s-a luat această decizie a fost o anchetă a serviciilor sociale din Newham, Londra, cele care au făcut și plângerea pentru „răpire internațională de minori” la instanțele românești.

Ancheta este diferită de concluziile autorităților din România, care au indicat că minorii sunt bine îngrijiți de mamă, sunt înscriși la școală și grădiniță, la medicul de familie și urmează un program de terapie.

Decizia judecătoarelor s-a bazat, în principal, pe existența sentințelor definitive din Regatul Unit. Dar și pe faptul că cei patru minori s-au născut la Londra.

Curtea de Apel a întors astfel hotărârea Tribunalului București din octombrie 2023, care hotărâse că micuții pot rămâne alături de mama biologică în Hoceni, Vaslui. Și n-a ținut cont nici de opinia procurorului: reprezentantul Ministerului Public a declarat că „solicită respingerea recursului”.

Din 4 martie 2024, dată la care decizia și motivarea au fost comunicate familiei, curg cele 14 zile în care Elena (40 de ani) ar trebui să își trimită copiii în Anglia.

Mai multe detalii despre acest caz, puteți citi AICI.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. ni se pare corecta decizia
  cu o mentiune:
  -de la egal la egal
  macar de la Curtea de Apel in sus judecatorii ar trebui sa poarte peruci
  ca in Anglia, poate si barba ca in Tribunalul Sharia,

  Londra: Cu cele 100 de tribunale SHARIA și 423 de MOSCHEI este …
  evz.ro › londra-cu-cele-100-de-tribunale-sharia-si-423-de-moschei-este-ma
  11 oct. 2018 · Londra: Cu cele 100 de tribunale SHARIA și 423 de MOSCHEI este mai ISLAMICĂ decât multe Capitale MUSULMANE – Evenimentul Zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE