ACTUALITATETrei candidați pentru un post de judecător la Curtea Constituțională. Cristi Danileț,...

Trei candidați pentru un post de judecător la Curtea Constituțională. Cristi Danileț, exclus din magistratură, propunerea USR, se va confrunta direct cu Bogdan Licu, procuror general adjunct, susținut de PSD și acuzat de plagiat

Partidele politice au făcut nominalizări pentru postul vacant de judecător la Curtea Constituțională(CCR), iar până la acest moment sunt depuse deja trei candidaturi: Cristi Danileț, fost judecător, exclus din magistratură pentru  comportament nedemn, susținut de USR, Ioan Sabău-Pop, avocat în Baroul Mureș și cadru universitar, susținut de AUR, Bogdan Licu, procuror general adjunct, susținut de PSD. Cel din urmă aspirant la funcția de judecător CCR a renunțat la titlul de doctor, după ce a fost acuzat de plagiat, relatează G4media.ro.

Cei trei candidați vor fi audiați de Comisia Juridică a Camerei Deputaților, miercuri, 27 aprilie. Votul decisiv va fi pe 3 mai, potrivit sursei menționate.  USR a transmis, încă de săptămâna trecută că fostul judecător Cristi Danileț este „persoana cea mai potrivită pentru un post de judecător la CCR”, în ciuda faptului că a a fost exclus din sistemul de Justiție, după ce a postat aspecte din viața privată pe rețelele de socializare.

În ceea ce-l privește pe Bogdan Licu, acesta este responsabil de cursul dosarelor ajunse la Parchetul General, însă și el s-a confruntat cu o situație cel puțin controversată. După ce în 2016  au apărut în presă informații potrivit cărora și-ar fi plagiat teza de doctorat, a renunțat la titlul de doctor din proprie inițiativă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Partidele politice au făcut propuneri pentru numirea a trei judecători la CCR, deoarece în luna iunie ac expiră trei dintre mandate: Valer Dorneanu (preşedintele CCR), numit în anul 2013 de Camera Deputaţilor, cu sprijinul PSD; Mona Pivniceru, numită în 2013 de Camera Deputaţilor, cu sprijinul PNL; fostul şef al DNA Daniel Morar, propus în 2013 de fostul preşedinte Traian Băsescu, din partea Preşedinţiei.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Potrivit informaților G4media, Administrația Prezidențială s-ar pregăti s-o nominalizeze pe Mihaela Ciochină, șefa Departamentul Constituțional Legislativ. Curtea Constituțională se pronunță, printre altele, asupra constituționalității legilor, înainte de promulgare, la sesizarea președintelui României. Este formată din nouă judecători pentru un mandat de nouă ani.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate