luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATETransumanism și pedofilie

Transumanism și pedofilie

Tansumanismul este o mișcare socială care uneori se învecinează cu narcisismul. Aderenții săi se cred atât de importanți, încât cred că ar trebui să trăiască veșnic. Doresc să aibă dreptul de a-și îmbunătăți genetic odraslele și să reproiecteze rasa umană într-o specie postumană făcută după chipul lor.

Transumanismul nu este o mișcare periferică. Dimpotrivă, a devenit un apanaj al elitelor. Sute de milioane de dolari merg în cercetări tehnologice transumaniste. Unele dintre cele mai importante nume din lumea tehnologiei sunt fidele acestui ideal, cum ar fi Ray Kurzweil de la Googole sau CEO-ul Tesla, Elon Musk. Mișcarea este promovată de universitățile de elită. Ca să dăm un singur exemplu, bioeticienii discută serios dacă roboților sau cyborgilor cu inteligență artificială ar trebui să li se acorde drepturi, precum ființelor umane. Pentru unii, transumanismul este un înlocuitor pentru religie, oferind speranță într-un deșert materialist de non-sens existențial.

Din acest motiv, nu am fost surprins să descopăr că pedofilul și traficantul de ființe umane, Jeffrey Epstein(foto), era de asemenea un transumanist. „Viziunea domnului Epstein reflectă fascinația sa îndelungată pentru ceea ce a ajuns să fie numit transumanism: știința îmbunătățirii populației umane prin tehnologii precum ingineria genetică și inteligența artificială. Criticii au asemănat transumanismul cu o versiune contemporană a eugeniei, o ramură discreditată astăzi a științei de îmbunătățire a rasei umane”, se arată într-un articol din New Yorker.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Aceasta este noua mișcare eugenică, iar dacă ajunge în anumite mâini, s-ar putea transforma într-o filosofie nouă a supraomului.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Se pare că Epstein era priceput în a se strecura în comunitatea oamenilor de știință (nume precum Stephen Hawking, cercetători de top și avocații ai științei), la fel de bine cum se strecurase și în cea a politicienilor și liderilor culturali.

„Domnul Epstein a atras o constelație strălucitoare de oameni de știință proeminenți. Printre ei se afla fizicianul câștigător al premiului Nobel, Murray Gell-Mann, cel care a descoperit particulele, fizicianul și autorul Stephen Hawking, paleontologul și biologul evoluționist Stephen Jay Gould, neurologul și autorul Oliver Sacks, inginerul molecular George M. Church, cel care a lucrat la un proiect de identificare a genelor care pot fi modificate pentru a crea ființe umane superioare, fizicianul de la MIT, laureatul Nobel Frank Wilczek… ”

Oamenii de știință se reuneau la petrecerile date de domnul Epstein în vila sa din Manhattan, unde curgeau Dom Pérignon și vinuri scumpe, deși domnul Epstein nu consuma alcool. Tot el organiza și prânzuri la Harvard, pentru Programul de Dinamică Evoluționistă, pe care l-a încurajat cu o donație de 6,5 milioane de dolari.
Alți oameni de știință mergeau la conferințele sponsorizate de domnul Epstein în Insulele Virgine și erau cazați pe insula sa privată. Odată, oamenii de știință – inclusiv domnul Hawking – au mers la bordul unui submarin pe care l-a închiriat domnul Epstein.

Și, vai, el dorea să-și „însămânțeze propriul ADN” în populația lumii – cu siguranță fără legătură cu visul transumanist obișnuit:

„Cu mai multe prilejuri, începând cu anii 2000, domnul Epstein le-a spus oamenilor de știință și afaceriștilor cu care se întâlnea despre ambiția sa de a-și folosi ferma din New Mexico drept bază unde femeile vor fi inseminate cu lichidul său seminal și vor da naștere copiilor săi, potrivit a doi oameni de știință laureați și a unui consultant de prestigiu, cărora domnul Epstein le-a vorbit despre planurile sale. Nu era un secret. Consultantul, de pildă, a afirmat că i s-a spus despre acest plan nu doar de către domnul Epstein, la o reuniune la vila sa din Manhattan, dar a aflat-o și de la un membru important al comunității de afaceri. Unul dintre oamenii de știință a spus că domnul Epstein și-a divulgat planul la o cină ținută în același loc. Celălalt și-a amintit că domnul Epstein a discutat această idee cu el la o conferință ținută în 2006 în St. Thomas în Insulele Virgine.”

Și cu toate aceste păcate, unii dintre cei mai importanți oameni de știință și cercetători au acceptat fără probleme prietenia și fondurile sale.

Visul la veșnicie poate fi foarte seducător iar, pentru unii, scuză multe păcate.

Traducere oferită de Editura Contra Mundum de la sursa din National Review.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Despre reducerea școlii altora la nivelul de gunoi nu se spunea nimic în original ?

    Dvs. îi acuzați doar fiindcă pe ei înșiși se doreau îmbunătățiți, în loc să-i acuzați că pe ceilalți îi împiedicau ? Ori nu există probe ?

    Eu mă mir că nu-i lua durerea de cap gândind la câte vor avea de învățat în viitor (doar pentru a ține pasul cu realitatea!), dacă vor trăi neobișnuit de mult (presupunând că facultățile cognitive le-ar rămâne intacte) ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE