luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEUn transsexual nu va mai participa la Jocurile Olimpice de la Paris...

Un transsexual nu va mai participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 și la competițiile feminine: Un pas major în față în eforturile noastre de a proteja sportul feminin

Înnotătorul american Lia Thomas, primul sportiv transgender care a câștigat un titlu universitar NCAA în martie 2022, a pierdut un proces legal împotriva Federației Internaționale de Natație la curtea de arbitraj pentru sport. S-a năruit astfel orice speranță de a participa Jocurile Olimpice de la Paris de luna viitoare, potrivit The Guardian.

Tânărul de 25 de ani nu va mai putea, de asemenea, să înoate la categoria feminină. El nu a reușit anularea regulilor introduse de organul de conducere al înotului în vara anului 2022. Acestea interzic oricărei persoane care a avut parte de „pubertate masculină” să participe la categoria feminină.

Thomas a susținut că acele reguli ar trebui declarate „invalide și ilegale”. El consideră că regulile Carta Olimpică și Constituția Federației Internaționale de Natație.

Instanța a concluzionat că Thomas „pur și simplu nu avea dreptul să fie eligibil pentru a concura în competițiile WA”.

Vestea a fost salutată de Federația Internațională de Natație.

„Un pas major în față în eforturile noastre de a proteja sportul feminin”, a precizat Federația.

„Federația Internațională de Natație este dedicată promovării unui mediu care promovează corectitudinea, respectul și șansele egale pentru sportivii de toate genurile și reafirmăm acest angajament”, a adăugat aceasta.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE