ACTUALITATETramvaiul homofob

Tramvaiul homofob

O asociație de promovare a homosexualității, Mozaiq, susține că Societatea de Transport Bucureşti (STB) ar fi „homofobă”, pentru că a revocat un contract de închiriere pentru un tramvai, care ulterior s-a defectat.

Asociația Mozaiq suspectează că, de fapt, la mijloc ar fi vorba de „homofobia” celor care operează STB și care au semnat, inițial, contractul de închiriere. De precizat este că tramvaiul s-a defectat pe 12 august, iar evenimentul pentru care trebuia folosit, era programat peste doar două zile, pe 14 august.

„Pe data de 14 august, MozaiQ urma să organizeze un eveniment desfăşurat într-un tramvai, numit ”Tramvaiul Rainbow”, închiriat prin serviciul Societăţii de Transport Bucureşti STB S.A., ”Bucharest Events Tram”. Contractul de închiriere al mijlocului de transport a fost semnat de către Asociaţia MozaiQ LGBT în data de 10 august 2021, urmând a fi semnat de o serie de directori şi responsabili din partea Societăţii de Transport Bucureşti.

În procesul de semnare de către STB, pe data de 12 august 2021, am fost anunţaţi că tramvaiul s-a defectat şi că ni se va revoca serviciul de închiriere. Înţelegem că tramvaiul trebuie să fi fost funcţional la data semnării contractului de către Asociaţia MozaiQ, însă la momentul semnării contractului de către STB, acesta a devenit brusc nefuncţional. Credem că această întâmplare nu a fost o eroare logistică sau de comunicare, ci a fost o decizie conştientă a conducerii STB de a anula contractul şi de a refuza serviciul unei asociaţii LGBT”, potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei MozaiQ.

Aceștia se declară îngroziți că au cerut explicații STB, dar nu le-au primit în aceeași zi. Faptul că nu au răspuns imediat ar indica „homofobia” celor din conducerea STB. De-obicei, instituțiile de stat răspund în 30 de zile.

Considerăm că anularea evenimentului „Tramvaiul Rainbow” de către STB reprezintă un abuz şi o discriminare făţişă din partea STB S.A. şi solicităm conducerii acestei instituţii aprobarea evenimentului „Tramvaiul Rainbow”, eventual cu o altă garnitură funcţională, ori „repararea” imediată a vehiculului defectat”, se mai precizează în comunicat.

Vlad Viski, director executiv MozaiQ, vorbește despre ”homofobie” în cazul STB, și anunță desfășurarea unui protest în fața sediului STB, mâine.

„La 20 de ani de la dezincriminarea homosexualităţii vedem că persoanele LGBT sunt în continuare excluse, marginalizate şi discriminate de la diverse servicii publice. Este inadmisibil, iar MozaiQ nu va tăcea, pentru că e de datoria noastră să ne cerem drepturile. Tocmai de aceea vom ieşi în stradă să protestăm împotriva homofobiei conducerii STB vineri, ora 12, la sediul STB de pe B-dul Dinicu Golescu nr. 1, Sector 1, Bucureşti. Nu ne lăsăm călcaţi în picioare!” a declarat Vlad Viski, director executiv MozaiQ.

Ioana Dumitrescu, vicepreşedintă MozaiQ, solicită ajutorul Primarului General, Nicușor Dan, și califică întâmplarea drept o ”discriminare”.

„Solicităm Primarului General Nicuşor Dan să intervină pentru a rezolva această situaţie inacceptabilă de discriminare făţişă împotriva comunităţii LGBT. Reamintesc că toată această situaţie apare în contextul dificultăţilor de negociere cu Primăria Municipiului Bucureşti pentru aprobarea marşului Bucharest Pride.”

În context trebuie precizat că asociația Mozaiq este rivala asociației Accept, cea care organizează „Bucharest Pride 2021” și cea care a fost în centrul atenției în urma acuzațiilor aduse Primăriei Municipiului București (PMB). 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...