luni, septembrie 25, 2023
OPINIITrăiască țiganii! Dar noi, românii...mai avem loc în România? (II)

Trăiască țiganii! Dar noi, românii…mai avem loc în România? (II)

Realitatea bate filmul pe străzile Timișoarei, chiar în inima orașului: amenințați cu moartea și cu geamurile sediului în care abia se mutaseră sparte, asistenții Asociației LOGS, care acordă ajutor refugiaților ucraineni, au părăsit clădirea închiriată pe Bulevardul C.D. Loga. Aceștia „au fost așteptați de vecinii rromi, care le-au transmis că nu sunt bineveniți nici refugiații, nici asistenții sociali angajați ai LOGS și că își doresc clădirea, chiar dacă proprietara imobilului le-a refuzat vânzarea. Mai mult, angajații LOGS au fost amenințați cu moartea, cu «sânge» și «omor», și au fost împiedicați să intre în clădire. După ce au reușit până la urmă să intre, în primele ore de la mutare, o doamnă din curtea alăturată a început să arunce cu pietre în clădire”, transmit reprezentanții asociației după incidentele din ultimele zile.

Femeia le reproșa noilor chiriași că i-au stricat afacerea cu proprietara imobilului, iar într-o conversație telefonică, vecina agresivă îi spune unei membre a asociației că „nu vreau să te văd ciufulită și bătută pe aici, că ești o doamnă simpatică”, în timp ce încerca s-o convingă să accepte o chirie altundeva, la un „cumnat”, relatează Pressalert.

Asociația LOGS coordonează Centrul de Suport „Timișoara pentru Ucraina”, alături de Direcția de Asistență Socială a PMT, și oferă de trei luni asistență complexă pentru refugiați. ONG-ul închiriase o clădire situată pe bulevardul ultracentral, unde ar fi urmat să se deruleze activități sociale și educaționale cu copii, dar și activități de consiliere și asistență psihologică. Practic, ar fi trebuit deschis un centru comunitar, destinat nu doar refugiaților din Ucraina, ci și altor categorii vulnerabile.

Sub supravegherea jandarmilor, câțiva dintre asistenți au venit marți dimineața, să-și ia lucrurile aduse cu doar câteva zile în urmă. „Nu am reușit să facem față lipsei de siguranță pe care colegii mei au întâlnit-o. Amenințările au fost în special împotriva mea, pentru că eu sunt președintele acestei asociații, și am încercat să vorbesc cu vecinii, să îi îmbunăm, să găsim o soluție de compromis. Inițial au spus că va fi ok și, după aceea, ne-am trezit cu geamurile sparte, pietre aruncate după noi, amenințări cu moartea și tot tacâmul. Toată istoria care se petrece în orașul nostru de ani de zile”, a declarat Flavius Ilioni Loga, presedintele Asociatiei Logs pentru Opinia Timișoarei. „Iar faptul că securitatea noastră nu a putut fi garantată de forțele de ordine, adică noi am sunat la 112, am depus și o plângere penală, noi am primit și în următoarele zile telefoane de amenințare cu moartea… e o luptă pe care noi nu putem să o purtăm, noi suntem asistenți sociali și nu ar trebui să fie lupta noastră. Asta e lupta orașului și până la urmă a legii. Această mafie ar trebui cumva îngenunchiată. Noi înțelegem puterea pe care o avem ca ONG… Gândiți-vă câți oameni s-au confruntat cu situația asta și nu au avut puterea noastră, asta pe noi ne îngrozește”, mai spune președintele organizației.

Situat ultracentral, bulevardul leagă Primăria Timișoarei de Palatul Administrativ, unde își desfășoară activitatea Consiliul Județean și Prefectura Timiș. De-a lungul său se află instituții de marcă din urbe, precum Colegiul Pedagogic Carmen Sylva, Colegiul Național C.D Loga sau Institutul Cultural Francez. În ultimii ani, mafia imobiliară țigănească a pus mai întâi ochii și apoi mâna pe unele dintre impunătoarele clădiri aflate aici, prin metodele sale deja „clasice”. Trebuie să precizăm că acestea au impus deja o modă prin oraș: anunțurile-avertisment cu „Aici stau țigani”, atârnate pe la ferestre, porți sau pe fațade de clădiri istorice… Scandalosul incident are loc într-un interval în care o altă știre de la Timișoara face ocolul țării: celebrul realizator de documentare Charlie Ottley, aflat în oraș pentru filmări, a rămas fără echipamente într-un parc din zona centrală. Despre suspecții reținuți la câteva ore distanță, vă lăsăm pe dumneavoastră să aflați detalii…

Articol apărut inițial pe Demnitatea și preluat cu acordul autorului

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

5 COMENTARII

  1. Au ajuns la nivelul ăsta cu concursul justiției pentru salariile și specialele căreia, statul degeaba, ne amanetează viitorul. Lehamite e puțin spus. Avem doar iluzia că funcționează contractul social.În realitate, suntem sub ocupația pseudoelitei ex.PCR.

  2. Asa este. De zeci de ani, inca de pe vremea lui Ciuhandu a inceput aceasta miscare la Timisoara! Autoritatile nu au facut nimic!

  3. Ma-ntreb cîți români au avut măcar curajul să se gândească cum să nu lase sau cum să alunge o-en-ge-uri. Dar ce vorbesc, cîți s-au uitat măcar cine e în spatele acestora și ce hram poartă.
    Trebuie să recunoaștem că ne-am pierdut orice brumă de libertate. Țiganii încă nu.

    • Ați urmàrit emisiunile România TV care demascà şarlatanii care hrànesc copiii şi animalele fàrà stàpan. Sunteți informat. Foarte bine.

  4. Nu este o noutate pentru Timisoara, asa au acaparat clanurile de tigani tot centru Timisoarei.
    Pina acum nimeni nu a facut nimic pentru a stopa expansiunea imobiliara a mafiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate