sâmbătă, decembrie 2, 2023
ȘTIRIVIDEO | Jurnalistul Traian Ungureanu spune că Uniunea Europeană este pregătită pentru...

VIDEO | Jurnalistul Traian Ungureanu spune că Uniunea Europeană este pregătită pentru cedarea Estului Europei, dacă puteri mai mari i-o vor cere, de dragul păcii cu Rusia

Jurnalistul Traian Radu Ungureanu (TRU) consideră că Rusia își dorește ca toată zona de Marea Baltică la Marea Neagră să fie „neutră” din punct de vedere militar sau strategic și acesta este obiectivul crizei din Ucraina.

Din păcate, a spus el, Uniunea Europeană nu contează în această ecuație și va fi gata să renunțe la statele din Est dacă o putere superioară, precum SUA, i-ar cere-o pentru a satisface cerințele Rusiei.

„Putin speră să obțină de la cei care contează, garanția că tot acest coridor – de la Baltica la Marea Neagră – zona tampon care izolează sau nu frontiera de vest a Rusiei va deveni un spațiu neutru, o Finlandă enormă. Ceea ce presupune dispariția sau reducerea aproape de zero a prezenței occidentale, a NATO, în chestiuni de natură militară sau strategică. Asta așteaptă Putin.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Uniunea Europeană e pregătită pentru așa ceva, ceea ce o pune într-o situație dezastruoasă. UE dovedește în felul ăsta că poate accepta o schimbare de politică internă, la nivelul statelor din Est, fără decizia ei, printr-o decizie impusă de altcineva. Cineva poate schimba regimul intern al acestor țări, din afara UE, fără ca UE să aibă ceva de spus.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

UE e compromisă, în primul rând, față de Estul Europei: o zonă pe care n-o poate apăra, pe care nu știm dacă vrea s-o apere, pe care o folosește economic, comercial, dar care nu o consideră cu-adevărat parte inestimabilă, intangibilă a Europei”, a spus Traian Ungureanu, în cadrul podcastului Anti Materie, difuzat pe facebook.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

 1. Daca dispare Putin si URSS ul se sparge,nu ar sta lumea linistita???? Au fost destui sefi de stat la Moscova care au plecat subit la cele sfinte,ca doar comunisti sunt crestini practicanti cu stadii vechi in estul Europei si Siberiei..

 2. Da, domnilor! Fără Democrație nu aș fi aflat niciodată cum arată lumea.

  „Ceea ce presupune dispariția sau reducerea aproape de zero a prezenței occidentale, a NATO, în chestiuni de natură militară sau strategică. Asta așteaptă Putin.”

  Faimosul „TRU” (și lui îi plac inițialele proprii, în … engleză) vrea să îl credem că el nu poate pricepe că Putin e îngrijorat de supraviețuirea Rusiei, nu de Finlande-tampon (care devin tot mai mici, grație … tehnologiilor).

  Transmiteți-i lui TRU că „strategic” Europa de Est tot are șanse, și fără UE: e suficient să îl citiți pe cel mai faimos soț din USR (Sergiu Moroianu), care a spus (inclusiv pentru un „TRU”, care se face că nu pricepe) că România (restul Europei de Est de asemenea) trebuie să se întoarcă la învățământul dinainte de 1989-90:

  „”„Trebuie să reînnodăm tradiţia învăţământului de dinainte de ’89”

  Și-a petrecut jumătate din viaţa de adult în străinătate. „Este destinul contemporan a milioane de români”, îmi aminteşte. Și-a întâlnit soţia la Boston, un oraş care îi este cu atât mai drag. Sergiu Moroianu s-a născut la Bucureşti. A urmat un liceu de informatică, într-o clasă de olimpici. „Deşi nu toţi mergeau la olimpiade, nivelul colegilor mei, la matematică, era impresionant”. Din 1993, a fost plecat din ţară aproape 12 ani: la studii, postdoctorate şi în calitate de visiting professor, la ENS şi École Polytechnique, la Paris. „Am plecat pentru că aşa era tendinţa atunci. Cred că nu s-a schimbat prea mult, între timp”. Ce s-a schimbat, însă, ştim deja. Dezastrul şcolii româneşti, care împinge mult la emigrare, după cum consideră cercetătorul român, nu a fost niciodată mai mare. De ce crede acest matematician de calibru că s-a ajuns aici?

  „Păcatul originar”, spune el, „este dorinţa de a ne rupe cu orice preţ de perioada Ceauşescu, refuzând toate aspectele societăţii de atunci. Este şi o greşeală de logică la mijloc. Matematicianul explică: „Pentru a nega un sistem de «n» afirmaţii, este suficient să negăm una din ele, nu pe toate. Dacă regimul comunist era «rău», asta nu înseamnă că toate acţiunile sale erau «rele». Sistemul nostru de educaţie preuniversitară, unul dintre cele mai performante din lume, în anii ’80, a fost distrus sistematic, din motive ideologice, de dragul «reformei». Un concept care, între paranteze fie spus, aminteşte straniu de revoluţia permanentă a lui Troțki. Au fost, practic, eliminate uniformele, s-a încurajat indisciplina. Au fost micşorate salariile profesorilor, motivând astfel şi tolerând corupţia. Au fost introduse manuale multiple, inclusiv la materii nesubiective, precum matematica. A fost acceptată frauda la note, au fost eliminate examenele de treaptă şi de intrare la facultate, pentru a înlătura orice simptom al rezultatelor slabe la învăţătură.

  Ce ar trebui să facem, pentru a repara, pare simplu, în teorie, dar contravine ideologiei care ne conduce: trebuie să reînnodăm tradiţia învăţământului de dinainte de ’89, care, la rândul ei, continuă tradiţia interbelică: să reintroducem uniformele, examenele, notele pe merit. Să sancţionăm drastic frauda. Un prim pas a fost făcut prin supravegherea corectă a Bac-ului din 2011 şi 2012. Trebuie continuat. Trebuie renunţat sau nuanţată aderarea la procesul Bologna, prin care se presupune că 60% dintre tineri ar avea vocaţie de studii universitare. Este lipsită de sens o ţară cu 60% «boieri». Trebuie revenit la sistemul în care facultatea era pentru elite: 10% dintr-o grupă de vârstă sau atât cât este nevoie pentru funcţionarea sănătoasă a societăţii. Astăzi, România se scufundă în datorii. A pierdut un sfert din populaţie, şi-a vândut toate bunurile economice. Se aculturalizează, prin adoptarea subculturilor afro-americană şi oriental-balcanică. Este o ţară în derută. În acelaşi interval de timp, proporţia de studenţi s-a înmulţit cu 5. Dacă ar fi folositoare atâtea studii, cred că s-ar răsfrânge pozitiv în jurul nostru. În realitate, este vorba, în cele mai multe cazuri, cu excepţia a aproximativ 10 universităţi cu tradiţie, de false studii, diplome obţinute pe bani, fără niciun conţinut.””

  Iată întregul articol:

  http://incomemagazine.ro/articole/el-a-ales-romania-sergiu-moroianu-mister-matematica

  Mulțumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate