joi, mai 23, 2024
ACTUALITATETragedie: Unul dintre cei mai iubiți preoți din Iași a murit de...

Tragedie: Unul dintre cei mai iubiți preoți din Iași a murit de infarct, după ce slujise Sf. Maslu. Părintele Nechifor era sănătos și făcuse rapelul cu două săptămâni înainte de moarte

Pe 30 iunie, comunitatea din jurul Bisericii Barnovschi din Iași a fost zguduită de vestea trecerii fulgerătoare la cele veșnice a părintelui Dumitru Nechifor (69 de ani), cel care a slujit parohia peste 30 de ani, în urma unui infarct.

Vestea a fost cu atât mai șocantă cu cât părintele era sănătos și nimic nu prevestea acest deznodământ.

Părintele Dumitru chiar slujise Sfântul Maslu în ziua în care a făcut infarctul, iar apoi a plecat spre casă, fapt confirmat chiar de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la înmormântarea preotului ieșean:

„Spune Domnul în Scriptură: «Gândurile Mele nu sunt precum gândurile voastre». Dumnezeu L-a chemat la Sine pe părintele Dumitru, împlinindu-i poate gândul de a avea sfârșit creștinesc. Să știți dumneavoastră că noi, preoții și arhiereii, printre multe gânduri și dorințe pe care le avem și noi ca oameni, este și gândul de avea sfârșit creștinesc, care la noi se arată în faptul de a pleca la Domnul după ce am slujit sfintele slujbe. Din ce am înțeles, părintele Dumitru a slujit aici, la biserică, cu foarte puțin timp înainte de a trece la cele veșnice”.

Inițial, s-a zvonit că părintele Dumitru a făcut o formă agresivă de Covid-19, dar acest lucru a fost infirmat de Arhiepiscopia Iașilor, cât și de familie.

„Părintele Nechifor nu avea covid, era bine cu sănătatea, chiar a slujit în dimineața zilei în care a murit de infarct”, a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, părintele Sturzu.

Surse din familie ne-au confirmat că părintele Dumitru nu avea covid și că era într-o stare excelentă de sănătate. De altfel, el a venit acasă după ce slujise la biserică și totul s-a petrecut absolut normal.

Mai mult, aceleași surse spun că părintele se vaccinase anti-covid, făcând rapelul la Pfizer cu două săptămâni înainte de moarte.

Faptul a fost confirmat de către purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, părintele Constantin Sturzu.

Întrebarea care se pune este: cum poate deceda brusc o persoană fără nicio problemă de sănătate? Există vreo legătură cu vaccinul anti-covid?

Părintele Dumitru Nechifor s-a născut la 25 ianuarie 1952 . A absolvit Facultatea de Teologie din Sibiu. În timpul acesteia, a fost directorul Fabricii de lumânări din Roman. A fost hirotonit preot în 1981 pentru parohia Perieni, Bârlad. Totodată, a fost numit secretar la Protopopiatul Bârlad.

Ulterior, s-a transferat la parohia Vânători, Iași, iar din 1986 a slujit la Biserica Barnovschi, Protopopiatul Iași II. Aici s-a ocupat îndeosebi de refacerea structurii bisericii și de refacerea acoperișului.

„Am admirat foarte mult jertfelnica părintelui, punctualitatea, grija pentru toți oamenii, inima largă și bună, slujirea impecabilă ca preot. A fost întotdeauna un model.  Îl vom purta mereu în suflete și în rugăciuni”, a spus părintele Liviu Petcu, preot coslujitor la Parohia Barnovschi, citat de Doxologia.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

8 COMENTARII

  1. Ba,sa nu il odihneasca Dumnezeu .Un preot adevarat cu har si chemare catre Domnul nu face asa ceva decat daca urmareste avantaje personale.Biserica Ortodoxa Romana ar fi trebuit sa fie ultimul bastion in calea acestor dementi care vor sa duca aceast popor la pierzanie.Pai ce vedem ,arhiepiscopi si tot felul de clerici care fac apologia vaccinarii obligatorii ,preoti si tot felul de fete bisericesti care se vaccineaza pentru a da un exemplu enoriasilor considerati o turma de oi buna doar sa dea leturghie si sa stea in genunchi.Cine urmareste presa locala la judete ,de mii de ori mai obedienta regimului decat pe vremea lui Ceausescu,in mod sigur va observa cum un sef local al BOR aduce osanale regimului covidist si “eroilor”din prima linie care au pe constiinta vietile a mii de oameni si fac apologia vaccinarii anticovid.IPS Teodosie e mai degraba un caz izolat in aceasta mare de slugarnicie si obedienta numita BOR.

    • Aveti dreptate, asa ar trebui sa fie, BOR sa fie ultima reduta in fata acestui val antihristic! Din pacate, inca de anul trecut, din starea de urgenta, s-a dovedit a nu fi asa! Sfintii Parinti spuneau clar faptul ca in multe cazuri “caderea va veni prin ierarhi”, la fel cum spuneau “ierarhii vostri va vor vinde”. Doar Dumnezeu stie cine si cum va rezista in vremurile cumplite care se apropie!!!

  2. Dumnezeu sa-l odihneasca! Intrebarea e de ce, daca era perfect sanatos, s-a dus sa se intepe? Ar fi doua explicatii: ori a fost obligat, ceea ce este extrem de grav si daca cineva are dovezi in acest sens trebuie sa le faca publice urgent , ori a facut-o de buna voie si nesilit de nimeni, ceea ce inseamna ca credea mai mult in “imparatul” acestei lumi decat in Jertfa Mantuitorului pe Cruce, ceea ce e la fel de grav. Dumnezeu va judeca acum!
    Pe un alt site scrie ca si jurnalistul Florin Condurateanu isi facuse ambele doze de pfizer, iar la scurt timp s-a prapadit. La fel si un student de doar 22 de ani, gasit decedat, altul s-a ales cu miocardita etc, etc. Dumnezeu ne-a dat creier ca sa judecam lucrurile si liberul arbitru ptr a actiona asa cum credem de cuviinta, iar omul este rezultatul alegerilor sale! Lumea intreaga a devenit un urias laborator de experiente, cobaii fiind acum direct oamenii!Doar orbii nu vad asta sau cei care au mintile intunecate de patimi!

  3. Cu adevărat o tragedie. A fost duhovnicul meu – un preot cu totul dăruit lui Dumnezeu și un om extraordinar, mereu prezent la datorie. A făcut mai întâi Facultatea de Condtrucții, apoi a simțit o chemare și viața lui s-a schimbat. Dumnezeu să-l odihnească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE