ACTUALITATEMaratonul Internațional București a fost anulat

Maratonul Internațional București a fost anulat

ACTUALIZARE, ORA 14.00:

La solicitarea autorităților, cursa de maraton din cadrul Raiffeisen Bank Bucharest Marathon nu se va mai putea desfășuta în acest week-end, au anunțat, sâmbătă, pe Facebook, organizatorii.

Știrea inițială

Brigada Rutieră restricționează, în acest week-end, traficul în București, cu ocazia Maratonului Internațional organizat de Raiffeisen Bank, în cadrul căruia participanții vor alerga fără mască și fără păstrarea distanței sociale, restricții impuse de autorități pentru evenimente religioase sau culturale.

Brigada Rutieră a Capitalei a anunțat că traficul rutier va fi restricţionat sâmbătă seara în zona Pieţei Constituţiei şi duminică, începând cu ora 07:00, pe traseul de alergare al Maratonului Internaţional Bucureşti şi pe străzile adiacente, până la finalizarea cursei, a informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, începând cu ora 18:00, se va restricţiona traficul rutier pe Bulevardul Libertăţii pe sensul dinspre Bulevardul 13 Septembrie către Bulevardul Naţiunile Unite, în dreptul Pieţei Constituţiei.

Restricţiile se vor ridica duminică, la ora 14:00.

În ceea ce privește contextul pandemiei, ce îngrijorează atât de mult autoritățile când vine vorba despre evenimente religioase sau culturale, în cazul maratonului, Brigada Rutieră precizează doar „că organizatorul va lua măsuri pentru evitarea situaţiilor generatoare de risc la adresa participanţilor la eveniment”.

Potrivit site-ul oficial, 250 de alergători de elită vor lua startul la cea de a XIII-a ediție a  Raiffeisen Bank Bucharest Marathon.

Pe site există și o informare dedicată măsurilor împotriva covid-19,  unde concurenții sunt rugați să poarte mască când NU sunt în cursă și să ÎNCERCE să păstreze distanța socială între ei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...