ACTUALITATEMike Pence se delimitează de Trump: Ziua de 6 ianuarie a fost...

Mike Pence se delimitează de Trump: Ziua de 6 ianuarie a fost o zi neagră în istoria Capitoliului SUA

Fostul vicepreședinte american, Mike Pence, declară că probabil nu va avea niciodată aceeași poziție cu fostul președinte Donald Trump despre violențele produse la sediul Congresului SUA pe 6 ianuarie, informează agenția Associated Press.

„După cum am spus, ziua de 6 ianuarie a fost o zi neagră în istoria Capitoliului SUA. Dar, prin acțiunile rapide ale Poliției Capitoliului și ale agențiilor federale, violențele au fost oprite, iar Capitoliul a fost securizat. În aceeași zi, am reconvocat Congresul ți ne-am făcut datoria în virtutea Constituției și a legilor SUA”, afirmă Mike Pence.

„După cum ştiți, eu și președintele Trump am vorbit de multe ori după încheierea mandatului. Și nu cred că vom avea vreodată aceeași opinie despre acea zi”, a adăugat Mike Pence, subliniind însă că, în pofida incidentelor de la Capitoliu, va fi mereu „mândru” de realizările obținute pentru poporul american în ultimii patru ani, scrie Mediafax.ro.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ianuarie, Donald Trump l-a acuzat pe Mike Pence că nu are „curaj”, criticându-l pentru că nu a intervenit activ pentru blocarea procedurii validării de către Congres a victoriei lui Joseph Biden în scrutinul prezidențial.

Fostul președinte Donald Trump a fost inculpat de Camera Reprezentanților pentru instigare la insurecție, în cazul violențelor produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, dar a fost achitat de Senat. Donald Trump a fost acuzat că a pretins în mod repetat că a câștigat scrutinul prezidențial și a încurajat, prin discursul rostit pe 6 ianuarie în fața simpatizanților adunați în zona Eclipse din centrul Washingtonului, acțiunile violente asupra Capitoliului, în timp ce Congresul valida victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidențial. Violențele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu s-au soldat cu cinci morți și aproximativ 150 de răniți, în principal în rândul forțelor de ordine, notează Stiripesurse.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...