sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEMike Pence se delimitează de Trump: Ziua de 6 ianuarie a fost...

Mike Pence se delimitează de Trump: Ziua de 6 ianuarie a fost o zi neagră în istoria Capitoliului SUA

Fostul vicepreședinte american, Mike Pence, declară că probabil nu va avea niciodată aceeași poziție cu fostul președinte Donald Trump despre violențele produse la sediul Congresului SUA pe 6 ianuarie, informează agenția Associated Press.

„După cum am spus, ziua de 6 ianuarie a fost o zi neagră în istoria Capitoliului SUA. Dar, prin acțiunile rapide ale Poliției Capitoliului și ale agențiilor federale, violențele au fost oprite, iar Capitoliul a fost securizat. În aceeași zi, am reconvocat Congresul ți ne-am făcut datoria în virtutea Constituției și a legilor SUA”, afirmă Mike Pence.

„După cum ştiți, eu și președintele Trump am vorbit de multe ori după încheierea mandatului. Și nu cred că vom avea vreodată aceeași opinie despre acea zi”, a adăugat Mike Pence, subliniind însă că, în pofida incidentelor de la Capitoliu, va fi mereu „mândru” de realizările obținute pentru poporul american în ultimii patru ani, scrie Mediafax.ro.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ianuarie, Donald Trump l-a acuzat pe Mike Pence că nu are “curaj”, criticându-l pentru că nu a intervenit activ pentru blocarea procedurii validării de către Congres a victoriei lui Joseph Biden în scrutinul prezidențial.

Fostul președinte Donald Trump a fost inculpat de Camera Reprezentanților pentru instigare la insurecție, în cazul violențelor produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, dar a fost achitat de Senat. Donald Trump a fost acuzat că a pretins în mod repetat că a câștigat scrutinul prezidențial și a încurajat, prin discursul rostit pe 6 ianuarie în fața simpatizanților adunați în zona Eclipse din centrul Washingtonului, acțiunile violente asupra Capitoliului, în timp ce Congresul valida victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidențial. Violențele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu s-au soldat cu cinci morți și aproximativ 150 de răniți, în principal în rândul forțelor de ordine, notează Stiripesurse.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE