RECOMANDĂRITop 10 știri pozitive ale săptămânii (24-30 august)

Top 10 știri pozitive ale săptămânii (24-30 august)

Dragi prieteni, de azi începem o serie de articole prin care încercăm să scoatem în evidență un pic din binele care se petrece în țara noastră și în lume. Așa că în fiecare duminică vom publica un top al știrilor pozitive din săptămâna ce tocmai se încheie.

Așadar, top 10 știri pozitive ale săptămânii 24-30 august:

1.De la 1 septembrie, se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele. Așteptăm vestea cea bună despre redeschiderea parcurilor pentru copii. Detalii, aici. 

2. S-a deschis Muzeul Copiilor, în București. Are peste 100 de încăperi dedicate istoriei, tehnologiei, etc, dar și o zona de gaming, un studio radio și tv. Intrarea este gratuită până la sfârșitul anului. Detalii, aici.

3. Sprijin financiar pentru fermierii afectați de secetă. Valoarea maximă a sprijinului acordat în cadrul aceste scheme de ajutor de stat poate să ajungă până la 925 de lei pe hectar. Mai multe puteți afla aici.

4. O familie de fermieri din Republica Moldova (Basarabia) a înființat prima cooperativă a crescătorilor de ovine, la granița cu România. Detalii, aici.

5. Campanie de donare de sânge, în Brăila. La acţiune au participat 30 de credincioşi însoţiţi de preoți, care au mers la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din municipiu. Mai multe informații, aici.

6. La Amsterdam și Rotterdam, măștile nu vor mai fi obligatorii în spațiile publice aglomerate. Citiți despre asta, aici.

7. A început Festivalul George Enescu. Cea de-a XVII-a ediție a Concursului se desfășoară între 29 august și 20 septembrie 2020 la București. Detalii, pe siteul oficial al evenimentului.

8. Actorul Mihai Mălaimare a împlinit 70 de ani. La mulți ani sănătoși! O biografie a artistului găsiți la acest link.

9. Concurs pentru elevii români din Ucraina, „România din biblioteca mea”. Scopul concursului de eseuri este de a promova și a consolida importanța limbii române ca fundament al identității culturale românești. Detalii, aici.

10. Muzeul de Artă Modernă (MoMA) din New York, redeschis joi, după o pauză de șase luni. Mai multe informații, aici.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...