ACTUALITATETop 10 știri pozitive ale săptămânii (17 mai – 23 mai)

Top 10 știri pozitive ale săptămânii (17 mai – 23 mai)

  • Expoziție cu lucrări de Nicolae Grigorescu, deschisă la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, la 183 de ani de la nașterea lui Grigorescu. Mai multe detalii despre proiect, aici.
  • Doamnele Mara, soția lui Mircea cel Bătrân, Chiajna, soția lui Mircea Ciobanul, Elina, soția lui Matei Basarab, Maria Voichița, soția Sfântului Stefan cel Mare sunt reprezentate pe o emisiune filatelică care a fost lansată vineri de Romfilatelia. Mai multe informații despre această inițiativă, aici.
  • O parohie din Brăila a donat maternității din oraș aparate de monitorizare pentru bebelușii prematuri. Detalii despre campanie, aici.
  • Valentin Șerban a câștigat marele premiu al secțiunii vioară la Concursul International „George Enescu”. Informații despre festival, aici.
  • Începe o nouă ediție a programului „Litoralul pentru toți”, la care participă peste 50 de hoteluri. Sunt în total 4.000 de locuri de cazare în fiecare noapte, iar tarifele pornesc de la 40 de lei. Mai multe informații despre program, aici.
  • Un manuscris genealogic al Casei Princiare Cantacuzino, exponatul lunii mai la Muzeul Național de Istorie. Detalii, aici.
  • Surorile Oșoianu (foto), artiste din Republica Moldova care țin vie flacăra folclorului românesc de peste Prut, au primit Titlul Onorific „Artist al Poporului”. Mai multe informații, aici.
  • Peste 90 de copii din familiile încadrate în Programul „Sf. Stelian” din Protopopiatul II Iași au primit luni 26 aprilie, alimente și produse igienico-sanitare prin Biroul Pro Vita. Detalii despre campanie, aici.
  • Sprijin de 15.000 de euro pentru fermele mici, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Mai multe detalii despre finanțare, aici.
  • Muzeul Național al Bucovinei și APOR Suceava organizează, în perioada 20 mai – 4 iunie 2021, expoziția „Candele vii – Trăitori și Mărturisitori ai Ortodoxiei Românești Contemporane”. Mai multe informații, aici.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...