ACTUALITATETom Slater, jurnalist britanic: În ciuda succesului fenomenal al lansării vaccinurilor, abandonăm...

Tom Slater, jurnalist britanic: În ciuda succesului fenomenal al lansării vaccinurilor, abandonăm în continuare libertățile fundamentale, ca și cum am fi ajuns la apogeul crizei

Sunt destul de în vârstă pentru a-mi aminti când Ministrul Vaccinurilor Nadhim Zahawi a spus că pașapoartele de vaccinare sunt ceva „nebritanic” și nu le vom introduce. Asta pentru că se întâmpla luna trecută. Și totuși, așa cum s-a întâmplat atât de des în acest an, o altă încălcare istorică a libertății civile este acum aparent introdusă la câteva săptămâni după ce a fost exclusă.

Da, la un an de lockdown-ul nostru de trei săptămâni pentru a salva NHS-ul (sistemul național de sănătate britanic – n.trad) se discută despre nevoia de a produce documente înainte de a ne fi permisă intrarea într-un pub. Cum a decăzut această țară.

Și, după cum am aflat săptămâna aceasta, nici măcar nu veți putea s-o părăsiți prea curând fără o „scuză rezonabilă”. În ciuda succesului fenomenal al lansării vaccinurilor, abandonăm în continuare libertățile fundamentale, ca și cum am fi ajuns la apogeul crizei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Încă de când a început totul „Spiked” a avertizat că măsurile de urgență s-ar putea prelungi prea ușor și după pandemie și că acest experiment fără precedent ar putea legitima măsuri coercitive și iliberale pe termen lung. Niciodată n-a fost mai mizerabil să constați că ai avut dreptate.

Tom Slater, Editor Adjunct al „Spiked.com” și articolul este o traducere a mesajului trimis abonaților siteului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...