ACTUALITATETom Slater, jurnalist britanic: În ciuda succesului fenomenal al lansării vaccinurilor, abandonăm...

Tom Slater, jurnalist britanic: În ciuda succesului fenomenal al lansării vaccinurilor, abandonăm în continuare libertățile fundamentale, ca și cum am fi ajuns la apogeul crizei

Sunt destul de în vârstă pentru a-mi aminti când Ministrul Vaccinurilor Nadhim Zahawi a spus că pașapoartele de vaccinare sunt ceva „nebritanic” și nu le vom introduce. Asta pentru că se întâmpla luna trecută. Și totuși, așa cum s-a întâmplat atât de des în acest an, o altă încălcare istorică a libertății civile este acum aparent introdusă la câteva săptămâni după ce a fost exclusă.

Da, la un an de lockdown-ul nostru de trei săptămâni pentru a salva NHS-ul (sistemul național de sănătate britanic – n.trad) se discută despre nevoia de a produce documente înainte de a ne fi permisă intrarea într-un pub. Cum a decăzut această țară.

Și, după cum am aflat săptămâna aceasta, nici măcar nu veți putea s-o părăsiți prea curând fără o „scuză rezonabilă”. În ciuda succesului fenomenal al lansării vaccinurilor, abandonăm în continuare libertățile fundamentale, ca și cum am fi ajuns la apogeul crizei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Încă de când a început totul „Spiked” a avertizat că măsurile de urgență s-ar putea prelungi prea ușor și după pandemie și că acest experiment fără precedent ar putea legitima măsuri coercitive și iliberale pe termen lung. Niciodată n-a fost mai mizerabil să constați că ai avut dreptate.

Tom Slater, Editor Adjunct al „Spiked.com” și articolul este o traducere a mesajului trimis abonaților siteului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT