joi, mai 23, 2024
ACTUALITATETimp de 15 ani, două austriece s-au îmbogățit pe seama Munților Retezat,...

Timp de 15 ani, două austriece s-au îmbogățit pe seama Munților Retezat, după ce le-a fost „retrocedat”. Academia Română a reclamat cazul și instanța i-a dat dreptate în 2021

Timp de 15 ani, niște așa-zise „moștenitoare” ale familiei Kendeffy au beneficiat de faptul că au fost împroprietărite peste suprafețe uriașe din Munții Retezat, din cauza unor decizii ale Prefecturii Hunedoara, scrie Gazeta de Dimineață, publicație din județul cu pricina.

Mai precis, în 2006, persoane care s-au pretins moștenitoare ale familiei Kendeffy au fost împroprietărite pe baza unor acte de proprietate pe care instanța le-a declarat ilegale, 15 ani mai târziu.

„Așa zisele moștenitoare ale familiei Kendeffy care au deținut terenuri și pășuni în Retezat au reușit să obțină sume mari de bani de la statul român. Sume fabuloase, susțin cunoscătorii acestui caz, care din anul 2006 până în prezent au fost bine ascunse sub aparența de legalitate ticluită prin abilitatea și complicitatea instituțiilor hunedorene. Certitudinile încep însă să apară, încet-încet, mai ales că, în primă instanță, Judecătoria Hațeg a dat câștig de cauză Academiei Române și Ministerului Finanțelor. Autorități care s-au îndreptat împotriva Instituției Prefectului și a ”moștenitoarelor” familiei Kendeffy tocmai pentru a recupera suprafețele de teren și pășuni înstrăinate ilegal încă din anul 2006”, scrie sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acum 15 ani, Instituția Prefectului Hunedoara a împroprietărit două femei, Maria Kendeffy și Elisabetha Pongracz cu peste 12.000 de pădure și pășune din Munții Retezat.

Comisia Județeană a Prefecturii Hunedoara a emis Hotărârea nr. 202/2006 pe baza căreia a fost emis titlul de proprietate către cele două austriece.

Cazul este și mai grav când aflăm că strămoșul de la care se revendică moștenitoarele a fost deja despăgubit de către statul Român, în 1940, pentru naționalizare cu jumătate de milion de coroane de aur. 

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteuluiR3media.

Din fericire, Academia Română a reclamat statul român și pe cele două femei în instanță, unde a demonstrat, prin înscrisuri, nelegalitatea acestor acte de proprietate. Deținătorul de drept ai terenului, Gabor Kandeffy, al căror moștenitoare se pretindeau cele două femei, mai fusese despăgubit o dată de statul român. Situația înscrisă în istoricul acestor terenuri. Documente ignorate sau interpretate în favoarea beneficiarelor directe de către funcționarii români angajați în acel moment în Instituția Prefectului.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE