ACTUALITATETimișoara | 56.000 de locuințe, spitalele și școlile din oraș rămân fără...

Timișoara | 56.000 de locuințe, spitalele și școlile din oraș rămân fără căldură înaintea iernii. Dominic Fritz a anunțat că negocierile au eșuat

Primarul Dominic Fritz a ieșit în prima conferință de presă după două luni de pauză pentru a anunța faptul că E.ON a oprit robinetul de gaz pentru „Colterm”, iar negocierile cu un nou furnizor au eșuat.

Așadar, aproximativ 56.000 de locuințe, spitalele și școlile din capitala Banatului vor rămâne fără căldură înaintea iernii, pentru că societatea de termoficare nu poate funcționa doar pe cărbune, informează tion.ro.

„O să fie câteva lucruri grele de anunțat. Acum câteva minute, compania „Delgaz” a oprit distribuția gazului pentru CET Centru și compania E.ON a sistat furnizarea gazului pentru „Colterm”. Noi am stat până acum două ore în negocieri cu un furnizor de gaz, care din păcate, a dat răspuns negativ.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În Timișoara, în jur de 50.000 de gospodării vor rămâne fără căldură și, și mai rău, înseamnă că toate spitalele vor rămâne fără căldură și fără apă caldă. Situația este, din fericire, mai bună la spitalul Victor Babeș, care are centrală proprie, la fel și Maternitatea Odobescu. (…) Voi convoca o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență la care am invitat și directorii de spitale”, a declarat edilul Timișoarei.

Acesta susține că încă se poartă negocieri cu furnizorii de gaz, dar de data aceasta nu se merge pe un contract mai mare, ci pe cantități mai mici.

„Scopul este să încercăm să negociem o cantitate de gaz cât mai mică, să funcționăm pe cărbune și poate să reintrăm cu mici intervale în care „Colterm” ar putea să producă căldură și apă caldă. (…)

Pot să spun că vom face tot posibilul pentru a trece peste această perioadă. Fac un apel către furnizorii de gaz din România, mai ales către companiile de stat, Romgaz, Electrica, de exemplu, să ne ajute în această situație. (…)

Aș sta cu mult drag săptămâni întregi în frig eu (…) pentru o zi de căldură pentru un spital din Timișoara. Noi suntem în contact cu firme care ar putea să pună la dispoziție soluții pe termen scurt, există firme care au centrale mobile, problema este că avem cinci puncte termice funcționale care deservesc doar o mică parte din populație.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Eu nu vreau să mă gândesc la scenarii în care această sistare va persista mult timp, eu sper că vom găsi azi, mâine, în următoarele ore, zile, soluții.

Eu fac tot posibilul să găsesc soluții pentru ca să se reîncălzească din nou caloriferele și ca să aibă apă caldă. Îmi pare foarte foarte rău pentru timișorenii care sunt într-o situație care amintește de alte vremuri”, a precizat Dominic Fritz.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...