vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATETik Tok reacționează la recomandarea de a dezinstala aplicația: Nu colectăm mai...

Tik Tok reacționează la recomandarea de a dezinstala aplicația: Nu colectăm mai multe date decât alte aplicații obișnuite

Reprezentanța românească a companiei Tik Tok a reacționat la decizia autorităților de a recomanda dezinstalarea aplicației de pe telefoanele de serviciu ale celor care lucrează la stat.

Conform comunicatului de presă, Tik Tok România se declară „dezamăgită” de decizie, afirmând că aplicația colectează la fel de multe informații de la utilizator precum și celelalte aplicații din piață.

„Suntem dezamăgiți de această recomandare, care pare să se bazeze pe informații inexacte despre platforma noastră și ce date colectăm sau nu. Experți în securitate independenți au ajuns în mod repetat la concluzia că nu colectăm mai multe date decât alte aplicații obișnuite. Atât informațiile pe care utilizatorii aleg să ni le furnizeze, cât și informațiile care ajută ca aplicația să funcționeze, sunt colectate pentru a ne ajuta să operăm în siguranță și să îmbunătățim experiența utilizatorului. Datele utilizatorilor noștri sunt stocate în siguranță în SUA, Singapore și Malaezia și deschidem noi centre de date în Europa. Ne angajăm să fim transparenți în legătură cu practicile noastre și să detaliem ce date colectăm, împreună cu modul în care le folosim. În plus, am interacționat deja cu autoritățile relevante pentru a le oferi informațiile necesare și suntem în continuare pregătiți să discutăm pentru a clarifica orice nelămurire.”, se arată în comunicatul reprezentanței TikTok.

Platforma afirmă că Majoritatea punctelor menționate în raport au fost deja comunicate în mod transparent de către TikTok în Politica de Confidențialitate, Centrul de Confidențialitate și Siguranță  și Rapoartele de Transparență trimestriale și nu sunt diferite de practicile din industrie. Unele dintre informațiile din raport care descriu datele pe care se presupune că le colectează TikTok (cum ar apăsările de taste, IMEI-ul dispozitivului, numărul de serie al cartelei SIM sau locația GPS) nu sunt adevărate, așa cum am explicat în mai multe rânduri în trecut.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. “colectarea” are un scop precis:
    -e un “sondaj de opinie” asupra fiecaruia,
    de determina cum raspunde individul-tinta
    la manipulare, la inducerea unei anumit comportament,
    a unui anumit raspuns SOLICITAT SUBLIMINAL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate