marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEThe Times scrie că Rusia „se pregătește pentru preluarea controlului în Moldova”

The Times scrie că Rusia „se pregătește pentru preluarea controlului în Moldova”

Publicația engleză „The Times” scrie că Moscova este gata să deschidă un nou front împotriva Ucrainei, de pe teritoriul Republicii Moldova.

Citând surse ucrainene, The Times scrie că sunt „un număr de indicatori” care indică un atac în viitorul apropiat asupra micuțului stat care are doar aproximativ 3.200 de soldați. Din Moldova, trupele rusești ar ajunge ușor la Odesa, în Ucraina.

„Noi credem că decizia a fost luată la Kremlin, pentru atacarea Moldovei. Soarta Moldovei este crucială. Dacă rușii vor prelua controlul, Ucraina va fi o țintă mult mai ușoară, militar și amenințarea la adresa Ucrainei va fi existențială”, a spus sursa citată de The Times.

Surse ale publicației mai notează că Rusia ar putea recunoaște Transnistria, data posibilă este 9 mai. Potrivit armatei ucrainene, în Moldova pot fi provocate proteste și revolte pentru a găsi un motiv pentru atac.

Rușii ar putea încerca să aterizeze la Tiraspol, în Transnistria. Totodată, The Times notează că aceste prognoze ale armatei ucrainene nu corespund concluziilor informațiilor occidentale, care susțin că rușii nu au puterea să străpungă apărarea aeriană din regiunea Odesa.

La 1 mai, serviciile de informații ale Ministerului Apărării din Ucraina au declarat că Rusia ar putea pregăti o nouă agresiune împotriva Ucrainei și o bază pentru ocuparea „oficială” a unei părți din teritoriul Moldovei independente.

Potrivit spionilor ucraineni, a fost tipărit în Transnistria un ziar cu tiraj mare, în noaptea de 1-2 mai 2022. Material central – „Apelul oficial al poporului din Transnistria către Președintele Federației Ruse Putin”.

Textul solicită „implicarea forțelor armate ale Transnistriei în acțiunile armatei ruse”. Ziarul conține, de asemenea, o serie de materiale propagandistice despre „atacuri teroriste sângeroase asupra transnistrenilor de 1 Mai, cu zeci de persoane ucise, inclusiv copii, bătrâni și femei”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Suna a propaganda pentru o interventie de agresiune in Transnistria de catre ucrainieni si probabil moldoveni (+ romani???). De la expertii nostri in propaganda, britanicii. Dn punct de vedere militar pentru rusi, sa deschida ei un nou front (Transnistria) acum e o greseala grava: acum cand fac progrese semnificative in a elibera de tot Donbass si Luhansk, sa se expuna masiv print-un…ce exact ? un mars rapid si extrem de expus din Crimeea pana in Transnistria ? Un desant maritim in Odessa (alt Mariupol care ar dura cu lunile) sau in zona Bugeac ? Sau un atac masiv cu parasutisti care ar venii cu pierderi masive de la apararea anti-aeriana ucraineana…

    Ca isi doresc rusii sa isi refaca priza stranza asupra rep Moldova, da – cel mai probabil. Sa o doreasca acum prin deschiderea unui nou front ? Ar trebui sa presupunem ca sunt prosti…Mai degraba suna a disperarea NATO pentru a le da ragaz ucrainienilor prin divizarea efortului rus pe un alt front. Sa speram ca autoritatile din republica se prind ca li se da o oferta de a fi carne de tun. Si mai ales sa speram ca conducerea Romaniei se prinde ca un atac asupra trupelor ruse din Transnistria este o agresiune clara si nu am fi acoperiti de art. 5 in acel caz, similar cu o “unire” cu republica facuta pe fuga-repede, pentru ca ne-am modificat granitele – deci in caz de replica din partea rusilor am fi lasati in fundul gol (ca si in celelalte razboaie mondiale).
    Imi pare ca ni se pregateste intrarea noastra, a romanilor, pe argumente emotive (patriotism de carton) in calitatea de carne de tun inlocuitor ucrainienilor (care sunt cam la capatul puterilor momentan)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE