vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATETexas INTERZICE AVORTUL după 6 săptămâni de sarcină. Organizațiile pro-avort dau vina...

Texas INTERZICE AVORTUL după 6 săptămâni de sarcină. Organizațiile pro-avort dau vina pe Curtea Supremă, că nu ar fi intervenit

Texasul a devenit miercuri statul american cel mai restrictiv în ceea ce privește avortul, odată cu intrarea în vigoare a legii care interzice orice intervenție după a șasea săptămână de sarcină, potrivit Reuters. Curtea Supremă nu a intervenit în urma cererii de urgență a grupurilor pentru drepturile avortului de a bloca legea în cauză, astfel că majoritatea avorturilor vor deveni ilegale, chiar și în cazurile de incest sau de viol.

Înainte de Texas, 12 state americane au votat legi de interzicere a avorturilor în acest stadiu, adică de când bătăile de inimă ale fătului sunt perceptibile, deși multe femei încă nu știu că sunt însărcinate.

Toate aceste legi au fost invalidate în justiție întrucât încalcă jurisprudența Curții Supreme care a recunoscut un drept la avort atât timp cât fătul nu este viabil, adică între a 22-a și a 24-a săptămână de sarcină.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Statul Texas a formulat diferit legea: nu autorităților le revine să facă respectată măsura, ci „exclusiv” cetățenilor, încurajați să depună plângere în civil împotriva organizațiilor sau persoanelor care le-ar ajuta pe femei să avorteze.

Mai exact, orice cetățean privat poate să dea în judecată pe cei care „ajută sau susțin” un avort după șase săptămâni.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Cei care apără dreptul la avort spun că legea ar putea duce la sute de procese costisitoare, care ar fi logistic greu de apărat, scrie Digi24.

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE