miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATETensiuni între Rusia și Moldova. MAE de la București condamnă Moscova pentru...

Tensiuni între Rusia și Moldova. MAE de la București condamnă Moscova pentru declarațiile care „vizează o parte a teritoriului României”

Tensiuni între Chișinău și Moscova, după ce un reprezentant al Rusiei din regiunea ocupată Herson, Vladimir Saldo, a dat de înțeles că armata Rusiei va lovi podul de la Giurgiuleşti ca răspuns la atacul de azi al ucrainenilor asupra unui pod care leagă regiunea ucraineana Herson de Crimeea.

„Coordonatele podurilor din regiunea Odesa, din Giurgiuleşti în Moldova, care a fost în componenţa Ucrainei, dar a fost predat pe Dunăre încă de pe vremea regimului (fostului preşedinte ucrainean Viktor) Iuşcenko, toate aceste coordonate sunt cunoscute şi în curând va fi un răspuns destul de serios”, a spus Saldo.

Potrivit oficialilor numiţi de Rusia în regiunea Herson şi Peninsula Crimeea, în dimineaţa zilei de joi ucrainenii au lovit cu rachete podul Ciongar care leagă părţile controlate de Rusia din regiunea Herson de Peninsula Crimeea.

Cunoscut drept „poarta spre Crimeea”, podul Ciongar este unul dintre cele câteva care leagă Crimeea – anexată de Rusia în 2014 – de continent. Podurile oferă o alternativă pentru conectarea istmului peninsulei, o fâşie îngustă de pământ, de continent.

Chișinăul a reacționat și a anunțat că ambasadorul Rusiei de peste Prut, Oleg Vasnețov, va fi convocat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) pentru a i se cere explicaţii cu privire la recentele declaraţii ale lui Saldo.

MAEIE a subliniat că Republica Moldova condamnă cu fermitate declaraţiile reprezentantului Federaţiei Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupaţie rusă. „Astfel de declaraţii sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova”, a subliniat MAEIE.

În discuție s-a băgat și Ministerul Afacerilor Externe de la București, care a declarat că declarații „ la adresa Republicii Moldova şi care vizează şi o parte a teritoriului României, aliat NATO, sunt inacceptabile”. Reprezentanţii ministerului completează că „lovirea infrastructurii civile e crimă de război”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Rusii sunt constienti ca daca lovesc ceva din teritoriul unui stat NATO pot sa isi ia adio de la sperantele de victorie in ucraina. Nu or sa o faca. Dar o inscenare este posibila oricand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate