ACTUALITATETeleviziunea statului român, odă pentru Joe Biden, chiar în noaptea alegerilor din...

Televiziunea statului român, odă pentru Joe Biden, chiar în noaptea alegerilor din SUA

Televiziunea Română, finanțată integral din banii statului român, a difuzat un material elogios dedicat candidatului democrat, Joe Biden, chiar în noaptea alegerilor din SUA.

Materialul difuzat la Știrile TVR afirmă despre rivalul președintelui Trump că „vicepreședintele Joe Biden a fost privit la București ca un adevărat prieten al României. A fost practic cel mai înalt oficial de la Casa Albă care a interacționat direct cu liderii statului român. Ne-a vizitat țara de două ori și i-a primit pe rând la Washington pe Traian Băsescu, Victor Ponta, Dacian Cioloș și pe Klaus Iohannis”.

Jurnaliștii TVR amintesc și de faptul că l-a numit pe Traian Băsescu „prieten drag” și mesajul special trimis acestuia: „Vreau să-i spun personal domnului preşedinte, pentru că mandatul său se va încheia înainte de al meu: îmi va lipsi”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

TVR are grijă să amintească și ideea centrală repetată de Joe Biden pentru București, din partea administrației democrate: lupta împotriva corupției.

„Când politicienii pot fi cumpăraţi, când tribunalele pot fi manipulate, când presa devine un instrument de propagandă, acolo veţi găsi o societate vulnerabilă la manipulare din exterior. (…) Vă îndemn ferm să faceţi în continuare paşi înainte şi să rezistaţi instinctului de a da înapoi, să continuaţi să cereţi instituţiilor să rămână independente faţă de influenţele politice, să insistaţi că nimeni, nimeni, nimeni nu este deasupra legii”, spunea Biden.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Singura „umbră” asupra lui Biden este aruncată de amintirea faptului că Biden a trimis mesajul anticorupție „la câteva săptămâni după ce vizitase Ucraina, iar fiul său Hunter fusese numit în consiliul de administrație al companiei Burisma”.

Între timp, niciun asemenea material nu a apărut dedicat rivalului lui Joe Biden, republicanul Donald Trump.

Reportajul confirmă preferința autorităților române pentru Joe Biden, așa cum R3Media a anticipat.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...