ACTUALITATE Televiziunea statului român, odă pentru Joe Biden, chiar în noaptea alegerilor din...

Televiziunea statului român, odă pentru Joe Biden, chiar în noaptea alegerilor din SUA

Televiziunea Română, finanțată integral din banii statului român, a difuzat un material elogios dedicat candidatului democrat, Joe Biden, chiar în noaptea alegerilor din SUA.

Materialul difuzat la Știrile TVR afirmă despre rivalul președintelui Trump că „vicepreședintele Joe Biden a fost privit la București ca un adevărat prieten al României. A fost practic cel mai înalt oficial de la Casa Albă care a interacționat direct cu liderii statului român. Ne-a vizitat țara de două ori și i-a primit pe rând la Washington pe Traian Băsescu, Victor Ponta, Dacian Cioloș și pe Klaus Iohannis”.

Jurnaliștii TVR amintesc și de faptul că l-a numit pe Traian Băsescu „prieten drag” și mesajul special trimis acestuia: „Vreau să-i spun personal domnului preşedinte, pentru că mandatul său se va încheia înainte de al meu: îmi va lipsi”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

TVR are grijă să amintească și ideea centrală repetată de Joe Biden pentru București, din partea administrației democrate: lupta împotriva corupției.

„Când politicienii pot fi cumpăraţi, când tribunalele pot fi manipulate, când presa devine un instrument de propagandă, acolo veţi găsi o societate vulnerabilă la manipulare din exterior. (…) Vă îndemn ferm să faceţi în continuare paşi înainte şi să rezistaţi instinctului de a da înapoi, să continuaţi să cereţi instituţiilor să rămână independente faţă de influenţele politice, să insistaţi că nimeni, nimeni, nimeni nu este deasupra legii”, spunea Biden.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Singura „umbră” asupra lui Biden este aruncată de amintirea faptului că Biden a trimis mesajul anticorupție „la câteva săptămâni după ce vizitase Ucraina, iar fiul său Hunter fusese numit în consiliul de administrație al companiei Burisma”.

Între timp, niciun asemenea material nu a apărut dedicat rivalului lui Joe Biden, republicanul Donald Trump.

Reportajul confirmă preferința autorităților române pentru Joe Biden, așa cum R3Media a anticipat.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 10.636 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Articole relaționate

Cele mai citite