duminică, iulie 14, 2024
OPINIITe-ai vaccinat special ca să intri pe stadion la Euro? Degeaba! Procedurile...

Te-ai vaccinat special ca să intri pe stadion la Euro? Degeaba! Procedurile autorităților pustiesc stadionul!

În ziua meciului, suporterul de fotbal, oricare ar fi el, în loc să se bucure de ideea de meci, să meargă la bere, cum face orice suporter de pe planeta asta, sau să bântuie prin oraș, va trebui să stea la coadă, cu masca pe față, la un centru medical, pentru a dovedi că e sănătos. Chiar și suporterii vaccinați vor trebui să treacă pe la clinicile agreate de Ministerul Sănătății și să facă dovada că s-au vaccinat iar obținerea acestei dovezi implică timp pierdut precum și alte costuri în plus pe lângă banii dați deja pe bilet! În situația asta, se naște o întrebare simplă: câți spectatori credeți că vor fi pe Arena Națională la cele 4 meciuri găzduite de orașul București?

Vaccinați, nevaccinați, testați, la coadă cu toții să stați!

FR Fotbal și Primăria Municipiului București au publicat, fiecare pe site-ul propriu, pe 1 iunie, „procedura de acces pe Arena Națională la partidele UEFA Euro 2020”. Conform „legislației în vigoare privind desfășurarea evenimentelor sportive pe timp de pandemie”, au fost identificate 4 categorii de persoane care pot intra pe stadion:

A. Vaccinații – cu condiția ca de la rapel să fi trecut cel puțin 10 zile.
B. Nevaccinații – care pot prezenta un rezultat negativ al unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore raportat la ora de start a meciului.
C. Cei care au avut Covid, pot dovedi cu documente medicale acest lucru, iar de la data infectării au trecut minim 15 zile și nu mai mult de 90 de zile.
D. Cei care prezintă un rezultat negativ al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore raportat la ora de start a meciului.
Legat de B si D, e de reținut faptul că un test PCR pleacă de la 250 lei iar cel antigen e mai ieftin – 40 de lei – dar, obligatoriu, trebuie făcut la un centru medical, în condițiile în care el poate fi făcut și acasă.
Toți suporterii care se regăsesc în categoriile menționate mai sus au de parcurs alți pași.

Primii suporteri din istoria fotbalului care în loc să meargă la bere vor merge mai întâi la spital!

Așadar, în fiecare zi de meci, fanii vor trebui să purceadă disciplinați către clinicile agreate pentru a dovedi că sunt apți să intre pe stadion. În loc de cozi la bere, vor fi cozi la spitale. Cu măști pe față, vaccinați ori nevaccinați, cei care poftesc să vadă meciul din tribună vor fi nevoiți să afle unde sunt centrele medicale agreate de statul român și vor trebui să se prezinte acolo „cu actele medicale doveditoare”. Și pentru că nimic nu e gratis, procedura va trebui plătită. De către fiecare suporter, evident!

„Solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii”. Apoi, „personalul medical verifică documentele și semnalează voluntarului Euro 2020 prezent în locație că solicitantul este în regulă. (…) Voluntarul îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheietura mâinii. (…) Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului si a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul”.

Ești vaccinat? Și ce dacă?!

Distracția maximă este pentru cei care s-au vaccinat. Din considerente medicale sau pur și simplu doar pentru a putea intra pe stadion. Până la urmă, un campionat european de fotbal nu se vede în fiecare an pe plaiurile mioritice, așa că e perfect de înțeles dorința oamenilor de a fi părtași la un astfel de eveniment. Surpriza e că și vaccinații trebuie să dovedească faptul că sunt vaccinați, făcând coadă la centrele medicale agreate. Cu documentele în mană, vor trebui să demonstreze că au fost imunizați! Asta, cu toate că în momentul în care s-au înscris pentru vaccinare au fost introduși în tot felul de baze de date, au fost asaltați cu sms-uri, e-mail-uri și alte d-astea. Deci, vaccinații ăștia figurează în toate bazele de date ale statului român! Cu toate astea, statul le spune că dacă vor să meargă pe stadion trebuie să se ducă la un centru medical cu niște hârtii în mână și să dovedească faptul că au fost înțepați și că de la rapel s-au scurs 10 zile! În epoca digitalizării promovate cu asiduitate de guvernanți!

Austrieci, macedoneni, ucraineni, bun venit in România!

Arena Națională va găzdui 3 meciuri din grupa C a europeanului și un meci din optimi. În grupă vom avea următoarele meciuri:
Austria vs Macedonia de Nord – duminica 13 iunie, ora 19:00.
Ucraina vs Macedonia de Nord – joi 17 iunie, ora 16:00
Ucraina vs Austria – luni 21 iunie, ora 19:00
TBA vs TBA – un meci din optimile de finala – Locul 1 din grupa F vs Locul 3 din grupa A,B sau C, ora 22:00.

Pe aeroport, suporterii străini vor da peste voluntari care le vor spune ce au de făcut. Aventura lor în România va depinde de lista pe care vor fi încadrați – roșie, galbenă sau verde și de ziua în care vor sosi. La fel se va întâmpla și daca vor intra în țară cu mașina sau cu trenul.

Să ne imaginăm o zi de meci!

13 iunie, să zicem. E duminică. Joacă Austria cu Macedonia. Cel mai ieftin bilet, cumpărat acum aproape 2 ani, a fost in jur de 45 de euro. Deci, o familie alcătuită din 2 adulți și 2 copii (o persoană putea cumpăra maxim 4 bilete de pe site-ul Uefa) a plătit 180 de euro doar pentru bilete. Daca e din București, mai treacă-meargă, dar dacă e din provincie mai dă bani și pe transport. Pe lângă bilete de meci, păpică, băuturică, transport, trebuie să scoată bani și pentru “procedura de acces”. În stadion, un suc sau o apă costă cât un kilogram de carne la piață. Dacă familia respectivă și-a luat bilete pentru 2 sau chiar 3 meciuri, toate procedurile, bătăile de cap și cheltuielile suplimentare, o aduc în sapă de lemn și, realmente, îi scot peri albi. Cu banii dați pe un meci la Euro 2020, o familie alcătuită din 2 adulți și 2 copii își face un concediu. De aceea, se naște fireasca întrebare: câți spectatori credeți că se vor aduna în tribune la cel mai mare eveniment sportiv găzduit de Romania după Universiada din 1981?

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Nu cred ca gunoaiele astea care se vad in fotografie merita efortul,timpul si banii nostri.Oricum fotbalul care strangea la un loc zeci de mii de oameni este vazut de catre fascistii neomarxisti un pericol pentru su prematia lor.Sportul a murit sub privirile noastre nepasatoare ocupati sa stam cu botnita pe gura.Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE