News Târgul iconarilor şi al meşterilor cruceri, până duminică, la Muzeul Ţăranului Român

Târgul iconarilor şi al meşterilor cruceri, până duminică, la Muzeul Ţăranului Român

Târgul iconarilor şi al meşterilor cruceri se desfăşoară în acest sfârșit de săptămână, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, informează Agerpres.

Evenimentul îşi propune să redescopere frumuseţea obiectelor de cult, a unui patrimoniu dedicat artei tradiţionale şi îndeosebi icoanelor, au anunțat organizatorii printr-un comunicat de presă.

„Structura târgului rămâne ca întotdeauna mai aproape de atmosfera unui praznic, celebrând prin prăznicare, sfinţi protectori, sărbătorile mari, heruvimi desprinşi din cetele îngereşti – Crucea în variante ne-împuţinate, toate zugrăvite şi închipuite pe icoane pe sticlă, icoane pe lemn, icoane de vatră, cruciţe, cruci de mână, pristolnice, miniaturi religioase, izvoade, pecetare, mozaicuri, obiecte şi lucrări care se înscriu în teritoriul artei sacre”, precizează sursa citată.

Totodată, organizatorii le adresează copiilor şi adulţilor invitaţia de a descoperi „cum desenau iconarii vechi izvoadele şi zugrăveau icoanele, pictând pe dosul sticlei sau pe lemn grunduit, cum se însemnează şi se încrustează pristolnicele şi icoanele de vatră” în cadrul unor ateliere ţinute de artişti şi meşteri iconari.

Preţul biletului de intrare la târg este pentru adulţi – 8 lei, pentru pensionari – 4 lei, iar pentru studenţi, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor – 2 lei. Elevii beneficiază de intrare liberă pe perioada vacanţelor şcolare.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate