ACTUALITATEȚăranii aruncă fructele și legumele pe câmp, din cauza prețurilor prea mici...

Țăranii aruncă fructele și legumele pe câmp, din cauza prețurilor prea mici de pe piață. Hypermarketurile aduc de afară: Tot ce vine pe cale de import este cu o logistică mai bine definită

Fermierii și țăranii români aruncă tone de fructe și legume, din cauza prețurilor prea mici de pe piață, care nu le permit nici măcar să-și scoată investiția.

Cauza acestor prețuri mici o reprezintă importurile exagerate, hypermarketurile preferând să aducă marfa din străinătate, relevă Digi24.

„Timp de două săptămâni nu am putut vinde niciun castravete. Importul este foarte mare, de zarzavaturi, că aduce de afară. Și când aduce de afară, țăranul nu mai poate vinde legumele lui, a spus Dănuț Moroiu, producător de castraveți.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media

Un producător de cartofi din județul Dâmbovița afirmă că nu-și scoate nici măcar banii investiți în arătură și pesticide.

„Din alte țări se vând, și ai noștri îi jelim pe aici. Îi dăm pe 20-30 de bani. Preț de mizerie. Nici arătura nu o scoatem, și pesticidele”, a menționat el.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media

Lanțurile de magazine nu stimulează producția locală, preferând să aducă din afară.

„Tot ce vine pe cale de import este cu o logistică mai bine definită, ceea ce ușurează comerțul. Toți comercianții români nu sunt foarte bine organizați pentru a livra pe rețele de magazine”, a declarat Cătălin Ciucanu, director la un hipermarket din Buzău.

Aceeași situație o întâlnim și cu celebrii pepeni de Dăbuleni. „Din Grecia sunt aceeași mărime, aceeași culoare, parcă sunt făcute industruial, și nu natural, așa cum sunt făcute lubenițele de Dăbuleni”, a spus un producător doljean, nemulțumit că românii aleg produsele după aspect, nu după calitate.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

  1. Dacă românașii ar sabota produsele agricole și alimentare din import,să vedeți ce repede s-ar orienta spre producătorii români.

          • Adică cooperativele franceze au fost întemeiate pe aceleași principii ale furtului și uciderii ca și CAP urile comuniste? Se pare că nu prea cunoașteți realitatea românească și nu aveți de unde ști cum au luat ființă CAP urile comuniste! Mai citiți, poate veți descoperi cum au fost întemeiate cooperativele comuniste la noi și apoi reveniți și comparați cu situația din Franța! Nu cred că suferă comparație!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...