sâmbătă, decembrie 2, 2023
ȘTIRITánczos Barna anunță că în următoarea ședință de Guvern va fi aprobată...

Tánczos Barna anunță că în următoarea ședință de Guvern va fi aprobată OUG pentru împușcarea urșilor care atentează la viața oamenilor

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna (UDMR), a anunțat miercuri că a fost finalizat proiectul de Ordonanță de Urgență privind intervenția imediată în localitățile unde apar urși, informează Agerpres. Proiectul va fi adoptat în următoarea ședință de Guvern.

„Proiectul de Ordonanță de Urgență care permite intervenția imediată în localitățile unde se semnalează prezența urșilor a fost finalizat. Azi am modificat textul proiectului în așa fel încât acesta conține propunerile Ministerului de Interne, respectiv a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Am eliminat toate obstacolele legale și de interpretare, astfel încât Guvernul va adopta proiectul de Ordonanță de Urgență în următoarea ședință de guvern.”, a precizat Tánczos Barna.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Actul normativ reglementează modul de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra cetățenilor și bunurilor acestora în intravilanul localităților prin capturare/ relocare sau extragerea prin împușcare sau eutanasiere.

Potrivit inițiatorilor, scopul principal al actului normativ este ocrotirea unor valori esențiale: viața și integritatea corporală a persoanei, sănătatea și securitatea publică, bunurile de orice fel aflate în proprietatea publică și privată a persoanelor juridice și fizice.

Documentul a fost realizat în funcție de prevederile europene și de datele statistice. Proiectul definește mai mulți termeni, modalitățile de intervenție și componența echipelor de intrevenție.

Echipele vor fi formate din reprezentantul Primăriei, medicul veterinar, jandarmi și personalul tehnic de specialitate din partea gestionarului fondului forestier. Membrii echipei vor lua deciziile prin majoritate simplă, iar intervențiile vor fi graduale, a explicat ministrul Mediului.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Îndepărtarea trebuie să fie prima soluție, tranchilizarea și relocarea sunt următoarele soluții, iar împușcarea sau extragerea prin eutanasiere reprezintă ultima soluție.

Ministrul Tánczos Barna a mai spus că ultima soluție se aplică doar dacă soluțiile anterioare au dat greș, iar exemplarul constituie un risc real și iminent la siguranța cetățenilor, dacă pune în pericol echipa de intervenție sau dacă animalul este rănit.

Puii vor fi duși în centre de reabilitare pe cheltuiala Ministerului Mediului, iar eutanasierea sau împușcarea vor fi făcute de gestionari sau de Garda Forestieră. Trofeele astfel obținute vor rămâne în proprietatea statului. Intervențiile se fac prin sistemul 112 și doar în intravilan.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. II DORESC ACESTUI TICALOS CRIMINAL SA SDARSEASCA ASEMENEA URSILOR PE CARE VREA SA-I EXTERMINE ! TREZITI-VA ROMANI ! JEG-UL ASTA NU ARE CA SCOP “PROTECTIA SI VIATA OMULUI” CI VANTOAREA STRAINILOR PENTRU TROFEE IN ROMANIA ! URSII SE SPERIE LA ZGOMOT. DACA BATI INTR-O TIGAIE AU FUGIT !! ROMANIA TREZESTE-TE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate