ACTUALITATETabletele achiziționate de Guvern, date elevilor cu împrumut. Ludovic Orban: Tabletele se...

Tabletele achiziționate de Guvern, date elevilor cu împrumut. Ludovic Orban: Tabletele se dau într-o formă de comodat

Primul ministru,Ludovic Orban a anunțat, miercuri seară, că tabletele nu se vor da definitiv elevilor, ci într-o formă de comodat, anunță B1Tv.

Potrivit sursei citate, premierul Orban a precizat că se vor relua licitațiile în regiunile unde nu au fost achiziționate încă tablete.

„Sigur, se reiau licitaţiile la nivel naţional şi pe tronsoanele, pe regiunile în care nu avem încă tablete, dar am prevăzut încă două soluţii şi cer autorităţilor locale şi unităţilor şcolare să achiziţioneze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor, se dau într-o formă de comodat”, a spus premierul Ludovic Orban, după videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în gestionarea pandemiei.

Premierul a explicat că e posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă și atunci tabletele pot fi recuperate și pot fi distribuite într-o altă localitate în care crește numărul de infectări şi e necesar învăţământul online.

Prim-ministrul a mai precizat că licitațiile la nivel național derulate prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) au niște proceduri impuse de legislația europeană.

„Ne este foarte greu. De unde să știm noi că o firmă care vine la licitație, știind care e calendarul, spune după ce depune oferta – și este singura care depune ofertă, că nu are capacitatea de a livra tabletele conform calendarului? Sigur, se reiau licitațiile la nivel național”, a concluzionat președintele PNL.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...