marți, decembrie 5, 2023
ACTUALITATETabletele achiziționate de Guvern, date elevilor cu împrumut. Ludovic Orban: Tabletele se...

Tabletele achiziționate de Guvern, date elevilor cu împrumut. Ludovic Orban: Tabletele se dau într-o formă de comodat

Primul ministru,Ludovic Orban a anunțat, miercuri seară, că tabletele nu se vor da definitiv elevilor, ci într-o formă de comodat, anunță B1Tv.

Potrivit sursei citate, premierul Orban a precizat că se vor relua licitațiile în regiunile unde nu au fost achiziționate încă tablete.

„Sigur, se reiau licitaţiile la nivel naţional şi pe tronsoanele, pe regiunile în care nu avem încă tablete, dar am prevăzut încă două soluţii şi cer autorităţilor locale şi unităţilor şcolare să achiziţioneze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor, se dau într-o formă de comodat”, a spus premierul Ludovic Orban, după videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în gestionarea pandemiei.

Premierul a explicat că e posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă și atunci tabletele pot fi recuperate și pot fi distribuite într-o altă localitate în care crește numărul de infectări şi e necesar învăţământul online.

Prim-ministrul a mai precizat că licitațiile la nivel național derulate prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) au niște proceduri impuse de legislația europeană.

„Ne este foarte greu. De unde să știm noi că o firmă care vine la licitație, știind care e calendarul, spune după ce depune oferta – și este singura care depune ofertă, că nu are capacitatea de a livra tabletele conform calendarului? Sigur, se reiau licitațiile la nivel național”, a concluzionat președintele PNL.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate