ACTUALITATESurse: Universitatea Politehnică din București va caza doar studenții vaccinați sau trecuți...

Surse: Universitatea Politehnică din București va caza doar studenții vaccinați sau trecuți prin boală

Universitatea Politehnică din București va caza în căminele sale doar studenții vaccinați sau cei trecuți prin boală, conform unor surse citate de R3media.

Decizia a fost adoptată în cadrul unei ședințe „informale” a Senatului instituției, la care au luat parte rectorul Mihnea Costoiu (foto) și directorul general Mihai Corocăescu.

Astfel, UPB va caza doar studenții vaccinați (cu 10 zile trecute de la schema completă de vaccinare) sau studentii TRECUȚI PRIN BOALĂ (în intervalul 15 – 180 zile de la boală).

De asemenea, stundeții care se vor vaccina pe parcursul semestrului I vor avea dreptul la cazare după 10 zile de la completarea schemei de vaccinare.

Cazarea vaccinaților se va face în următoarea ordine: săptămâna viitoare se vor caza doar studenții vaccinați de la licență. Urmează doctoranzii vaccinați și masteranzii vaccinați, în limita locurilor disponibile.

Ca și cum nu ar fi suficient, studenții care au trecut prin boală, dar împlinesc 180 de zile pe parcursul semestrului, vor fi decazați dacă nu se vaccinează.

Studenții care se vor vaccina în această perioadă își pot rezerva camera săptămâna viitoare la cazări, urmând ca după a 10-a zi să poată locui în cămin. Rezervarea este valabilă timp de două săptămâni.

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a fost dată în judecată de studenți care consideră că este discriminatoriu să diferențiezi pe bază de vaccin.

Universitatea de Agronomie din București a anunțat că va condiționa prezența la seminarii și în cămine de vaccinare

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

  1. Asta inseamna hartuirea si intimidarea si discriminarea studentilor SANATOSI/nevaccinati, fie ei si cu teste PCR sau teste rapide ce le dovedesc starea de sanatate! Interzicerea accesului studentilor SANATOSI nu se poate numi nici medicina si nici preventie! (vor sa previna sanatatea? sau cum?)

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...