ACTUALITATESurse: Universitatea Politehnică din București va caza doar studenții vaccinați sau trecuți...

Surse: Universitatea Politehnică din București va caza doar studenții vaccinați sau trecuți prin boală

Universitatea Politehnică din București va caza în căminele sale doar studenții vaccinați sau cei trecuți prin boală, conform unor surse citate de R3media.

Decizia a fost adoptată în cadrul unei ședințe „informale” a Senatului instituției, la care au luat parte rectorul Mihnea Costoiu (foto) și directorul general Mihai Corocăescu.

Astfel, UPB va caza doar studenții vaccinați (cu 10 zile trecute de la schema completă de vaccinare) sau studentii TRECUȚI PRIN BOALĂ (în intervalul 15 – 180 zile de la boală).

De asemenea, stundeții care se vor vaccina pe parcursul semestrului I vor avea dreptul la cazare după 10 zile de la completarea schemei de vaccinare.

Cazarea vaccinaților se va face în următoarea ordine: săptămâna viitoare se vor caza doar studenții vaccinați de la licență. Urmează doctoranzii vaccinați și masteranzii vaccinați, în limita locurilor disponibile.

Ca și cum nu ar fi suficient, studenții care au trecut prin boală, dar împlinesc 180 de zile pe parcursul semestrului, vor fi decazați dacă nu se vaccinează.

Studenții care se vor vaccina în această perioadă își pot rezerva camera săptămâna viitoare la cazări, urmând ca după a 10-a zi să poată locui în cămin. Rezervarea este valabilă timp de două săptămâni.

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a fost dată în judecată de studenți care consideră că este discriminatoriu să diferențiezi pe bază de vaccin.

Universitatea de Agronomie din București a anunțat că va condiționa prezența la seminarii și în cămine de vaccinare

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Oricum politehnica e pierdere de vreme, te învață la nivel de revistă rebus sub masca unor formule îmbîrligate.
    Dacă poli e așa nu pot decît să-mi închipui ce e în universități.

  2. Asta inseamna hartuirea si intimidarea si discriminarea studentilor SANATOSI/nevaccinati, fie ei si cu teste PCR sau teste rapide ce le dovedesc starea de sanatate! Interzicerea accesului studentilor SANATOSI nu se poate numi nici medicina si nici preventie! (vor sa previna sanatatea? sau cum?)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate