sâmbătă, februarie 24, 2024
ACTUALITATESurse: Nicolae Ciucă si Marcel Ciolacu s-au înțeles în privința comasării alegerilor

Surse: Nicolae Ciucă si Marcel Ciolacu s-au înțeles în privința comasării alegerilor

Premierul Marcel Ciolacu și liderul PNL, Nicolae Ciucă, ar fi convenit ca alegerile europarlamentare să aibă loc în aceeași zi cu cele locale și să se desfășoare pe 9 iunie.

Anunțul privind comasarea alegerilor ar urma să fie făcut peste două zile, au declarat surse politice, citate de știripesurse.

Potrivit acelorași surse, Ciolacu și Ciucă discută acum și comasarea alegrilor parlementare cu primul tur al prezidențialelor.

Opoziția avertizează că dacă se va ajunge la comasarea alegerilor, se va folosi de toate mijloacele legale pentru a împiedica acest demers.

Săpămâna trecută, George Simion, alături de parlamentarii AUR, au protestat în sala de grup a PSD împotriva intenției Guvernului de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale.

AUR acuză PSD că prin comasarea alegerilor ar încălca „dreptul românilor de a vota liber” și susține că o astfel de măsură ar fi „singura salvare a PSD şi PNL pentru a scăpa de furia românilor, iar Ciolacu şi PSD reprezintă un pericol pentru democraţie”.

Protest al opoziției

De altfel weekend-ul viitor, 10-11 februarie 2024, AUR va organiza un mare protest în București. George Simion a anunțat acest lucru în cadrul conferinței de presă de luni.

„O asemenea dictatură nu a există vreodată, nici pe vremea lui Ion Iliescu. Să stabilești dinainte cu judecătorii CCR, este un atac la Constituție și la democrație.

Rog toate filialele AUR să iasă în stradă miercuri, iar sâmbătă să ieșim în stradă la București și să începem să pregătim toate listele pentru consiliile locale, consiliile județene, primării și președinți de consilii județene.“, a spus George Simion.

Și președintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat că singura preocupare a guvernanților este comasarea alegerilor, explicând faptul că acest lucru ar fi o sfidare a democrației. De altfel, reprezentanţii USR au solicitat preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei să sesizeze Comisia de la Veneţia pentru o opinile legată de scenariul comasării alegerilor europarlamentare şi locale din România, cu mai puţin de şase luni înainte de termenul stabilit.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE