duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATESurse multiple arată că Daniel Tudorache ar fi câștigat alegerile de la...

Surse multiple arată că Daniel Tudorache ar fi câștigat alegerile de la Sectorul 1, nu Clotilde Armand

Mai multe surse media afirmă că s-ar fi încheiat numărarea voturilor de la alegerile pentru Primăria Sectorului 1, iar câștigătorul ar fi PSD-istul Daniel Tudorache.

Prima sursă care a anunțat acest deznodământ a fost Antena 3, care a scris că Dan Tudorache ar avea cu 1000 de voturi în plus faţă de contracandidata sa, Clotilde Armand.

Operațiunea propriu-zisă de renumărare a voturilor a avut loc la sediul Serviciului Control Intern, din Capitală.

Informațiile au fost confimate de G4media, site apropiat de PNL, care scrie că „Polițiștii și procurorii de la Secția Specială (SIIJ) care instrumentează dosarul alegerilor locale din Sectorul 1 al Capitalei ar fi descoperit că există o diferență mare între buletinele de vot existente fizic și numărul total de voturi exprimate”.

e asemenea, în urma renumărării buletinelor existente s-ar fi constatat diferențe față de rezultatul final al alegerilor, diferențe în favoarea lui Daniel Tudorache, potrivit surselor citate.

Procurorii și polițiștii verifică acum din ce motiv lipsesc buletinele de vot.

De remarcat că, potrivit surselor G4Media.ro, procurorul de caz, Sorin Iașinovschi, intenționează să se pensioneze.

Sacii cu buletine de vot de la alegerile pentru primăria Sectorului 1 au fost depozitați inițial într-o cameră izolată de la Tribunalul București, în subsolul clădirii, până să le preia Poliția, au explicat surse judiciare pentru G4.

Ulterior, sacii au fost preluați de poliție și duși într-o locație din centrul capitalei, unde a avut loc renumărarea. Joi, sacii cu buletine de vot vor fi aduși înapoi la Tribunalul București și e așteptat un comunicat oficial de la Ministerul Public.

Renumărarea buletinelor de vot s-a făcut de către polițiști împărțiți în echipe, iar procurorii de la Secția Specială s-au ocupat de bilanțul numărătorii efective.

Dosarul privind presupusa fraudare a alegerilor pentru Primăria Sectorului 1 a apărut în urma unei plângeri făcute de Daniel Tudorache (PSD), cel care a pierdut alegerile în fața lui Clotilde Armand (USR PLUS).

Dosarul este instrumentat de Secția Specială pentru că e vizat președintele biroului electoral de sector, care este procuror. Plângerea penală nu o vizează pe Clotilde Armand.

Reamintim că au apărut imagini cu membri ai USR care umblau prin sacii cu voturi pentru Sectorul 1 după încheierea votării.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE