joi, mai 23, 2024
ACTUALITATESurse: Israelul a luat decizia de a ataca „în mod clar și...

Surse: Israelul a luat decizia de a ataca „în mod clar și cu forță” Iranul după ultimele lovituri cu drone si rachete

Israelul ar fi luat decizia de a ataca „în mod clar și cu forță” Iranul, pentru atacul său cu rachete și drone de sâmbătă seara, relatează Times of Israel, conform Televiziunii Române.

Ședința cabinetului israelian de război s-a încheiat luni după-amiază iar presa israeliană anunţă că s-a luat decizia ca Israelul să atace Iranul. Cu toate acestea nu existe detalii despre când şi cum.

Potrivit postului israelian Channel 12, citat de The Times of Israel, Reuters şi DPA, au fost discutate mai multe opţiuni, fiecare dintre ele constând într-un răspuns “dureros” de represalii contra Iranului, dar unul care să nu declanşeze un război regional.

Răspunsul va fi menit să transmită mesajul că Israelul „nu va permite ca un atac de o asemenea amploare împotriva sa să treacă fără o reacție”.

Răspunsul va fi, de asemenea, menit să arate clar că Israelul nu va permite iranienilor să „stabilească ecuația” pe care au încercat să o afirme în ultimele zile. Aceasta pare a fi o referire la avertismentul Iranului că viitoarele lovituri israeliene asupra teritoriului iranian, inclusiv asupra sediilor sale diplomatice internaționale, vor fi de acum înainte din nou întâmpinate de lovituri iraniene de represalii asupra Israelului.

De asemenea, televiziune spune că Israelul nu dorește ca răspunsul său să declanșeze un război regional sau să spulbere coaliția care l-a ajutat să se apere împotriva atacului iranian. În plus, Israelul intenționează să își coordoneze acțiunea cu SUA.

Cabinetul de război este programat să se reunească din nou mâine, pentru o nouă discuție pe această temă, ceea ce indică faptul că este puțin probabil ca un atac israelian să aibă loc astăzi.

Iranul a lansat sâmbătă noaptea circa 300 de drone şi rachete asupra Israelului, ca represalii după atacul aerian din 1 aprilie asupra consulatului iranian la Damasc, soldat cu moartea a şapte membri din Corpul Gardienilor Revoluţiei, dintre care doi generali, şi a şapte cetăţeni sirieni.

Israelul afirmă că a doborât 99% din dronele şi rachetele iraniene, beneficiind şi de ajutorul aliaţilor săi, în special SUA, dar şi Marea Britanie şi Franţa, ale căror avioane de luptă au acţionat pentru doborârea acestor ţinte.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE