luni, mai 20, 2024
ACTUALITATESurpriză! Un clip video realizat de Comisia Europeană este CRITICAT și numit...

Surpriză! Un clip video realizat de Comisia Europeană este CRITICAT și numit „propagandă” pe siteul Libertatea: DEȘEU care poluează mințile

Un articol de opinie, semnat de Petre Munteanu pentru „Libertatea”, numește un clip video realizat de Comisia Europeană și difuzat inclusiv în mass-media românească drept „propagandă”.

Mai mult, autorul a constatat că respectiva campanie de promovare a „energiei regenerabile” nu este asumată de Comisia Europeană, așa cum ar fi fost normal. Aceste afirmații, despre un produs al „guvernului” european, sunt rare în mass-media corporatistă din România.

„La un spot comercial, este evident comanditarul: brandul respectiv. Dar la spotul „Tu ești Europa” lipsește. Normal ar fi fost ca o altă voce să facă o precizare la final, să mă informeze: „campanie a Uniunii Europene sau campanie a Comisiei Europene”. Să știm care-i sursa! Orice campanie de interes public trebuie să informeze cine este inițiatorul. Pentru că este difuzat fără „semnătură”, „fără asumarea responsabilității”, adică este „anonim”, spotul „Tu ești Europa” naște confuzie pentru ascultători. Oare de la cine vine spotul? Cine sunt „părinții” spotului: Părintele 1? Părintele 2? Sau părinții 1 și 2? Citeşte întreaga ştire: Cum arată un chix propagandistic al Comisiei Europene în România. Și de ce e semnat „anonim”?
Până la urmă, tot ascultându-l la Radio România Actualități, am pus mâna și am verificat: da, este comandat de Comisia Europeană și face parte din campania de promovare a planului REPowerEU pentru „economisirea energiei, producerea de energie curată și diversificarea surselor de energie””, a scris Petre Munteanu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Autorul a criticat și mesajul clipului:

„În fapt, acest spot este neinspirat, și ca execuție, și ca mesaj. Cum poate o voce să spună: „În fiecare zi, sunt tot mai mulți cei care aleg să urmeze aceeași cale”. Dar de unde știe comanditarul (Comisia Europeană) că suntem tot mai mulți care aleg „aceeași cale”. Care-i sursa? Cumva sondajele plătite institutelor de sondare ale căror rezultate trebuie să iasă pe placul politicilor UE? În fond, este o chemare subtilă la unitate în jurul politicii Uniunii Europene. Ca pe vremuri: strânși uniți în jurul Partidului! Este parșiv verbul „aleg” și discutabilă sintagma „tot mai mulți”. Așa cum este formulat mesajul, nu există altă „cale” și nici „cale fără întoarce”. Tot înainte, Europa! Cum să crezi acest mesaj când tot mai mulți români sunt disperați că prețul metrului cub de lemne de foc a ajuns la 800 de lei?”.

Petre Munteanu a concluzionat, afirmând că acest clip realizat de Comisia Europeană, este un „deșeu”.

„Este neclar care-i obiectivul acestei campanii. Să-i conștientizeze pe români că au pornit pe „calea aleasă” și că sunt europeni? Dar este o evidență. Sunt greu de înghițit mesajele acestui spot în pragul iernii. Românii sunt din ce în ce mai îngrijorați de facturi, criză, războiul din Ucraina și inflație, iar Comisia Europeană ne livrează mesaje liniștitoare, rupte de realitate: mergem pe calea cea bună! Spotul este o mostră de spălare pe creier. Destui ani am fost spălat pe creier de regimul comunist care mi-a arătat calea de urmat, „societatea socialistă multilateral dezvoltată și înaintarea României spre comunism”, așa încât chiar nu mai suport să fiu spălat pe creier cu această „cale” dictată de ideologia climatică. „Tu ești Europa” nu-i un spot comercial, nici de interes public, ci este pură propagandă. Un deșeu care poluează mințile”, a scris jurnalistul în „Libertatea” lui Tolontan.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. mesajele subliminale :Democratie,Energie verde,LGBT,patriotism European.
  Daca mi-a scapat ceva probabil am inbatranit.
  Democratia= dictatura controlata
  Energie verde = Stadiul actual minciuna -Patentul pentru generatorul pe magneti este patentat de o companie Petroliera de prin ani 40 interzis de folosit momentan.
  Lgbt -indoctrinare la normalitate.
  Patriotismul european- putere multa pentru bruxelles pentru controlul prostilor.

  • Cel puțin brevetele la US Patent sînt la liber după 20 de ani.
   Prin aceasta nu zic că ne lipsesc de lucruri folositoare prin tot felul de jmecherii, minciuni și prosteli. După mine brevetele de orice fel ar trebui scoase, sînt doar o pedică spre o viașă mai bună și un alt lanț pentru înrobirea noastră. Majoritatea invenților nu se fac de corporații și nici în mari laboratoare. Sînt făcute de oameni isoditori ce lucrează pe cont propriu sau ,rar, la o firmă mică sau mijlocie. Acestora li se cumpără invențiile de mari corporații doar pt a fi pue la păstrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE