duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATESupraveghere totală: Poliția Română cumpără un sistem care verifică automat numerele de...

Supraveghere totală: Poliția Română cumpără un sistem care verifică automat numerele de înmatriculare

Inspectoratul General al Poliției Române va achiziționa un sistem de recunoaștere automată a plăcuțelor de înmatriculare pentru autovehicule, vizate fiind cele susceptibile a fi fost folosite în comiterea de infracțiuni, dar și pentru depistarea șoferilor cu permisul de conducere suspendat sau cu amenzi neplătite, informează Cotidianul.

Astfel, noul sistem de supraveghere totală va face ca șoferii cu permisul de conducere suspendat sau cu amenzi și autovehicule folosite în comiterea de infracțiuni vor fi mult mai ușor de identificat.

Acest sistem, denumit LPR, reprezintă un compus de infrastructură hardware și software, echipamente pentru recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare și comunicații tip APN privat.

Sistemul video va fi instalat pe 1.200 de autospeciale Dacia Logan și Duster având acoperire națională oferind polițiștilor ocazia să intervină imediat, atunci când situația o impune.

LPR funcționează prin captarea imaginii unei plăcuțe de înmatriculare și transformarea acesteia în caractere numerice prin tehnologia de recunoaștere a caracterului optic (OCR). Numărul placuței de înmatriculare poate fi folosit ca un identificator unic pentru a ajuta utilizatorul final în scopuri de securitate, gestionare și informații utile. Nu numai că poate recunoaște plăcuța de înmatriculare, ajutând la identificarea vehiculelor neînregistrate sau chiar furate, dar poate și să eticheteze autoturismele cu amenzi sau amenzi neplătite. LPR se poate folosi, de asemenea, pentru a căuta vehicule furate, persoane căutate și șoferi cu drept de a conduce suspendat.

Ofertele se deschid în 20 iunie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. e normal si logic, nimeni nu respecta legea si e mai ieftin sa faci automat. Sistemul satanic de supraveghere va fi introdus la cererea oamenilor, pentru ca dracu a stiut sa creeze problema si apoi a venit si cu solutia, iar noi cadem ca prostii in plasa, pentru ca nu putem renunta la comfort si placeri, vezi si cei care s-au intepat in plandemie ca sa poata intra la mall.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE