vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATESuedia | Un partid islamic intră în cursa electorală pentru alegerile parlamentare...

Suedia | Un partid islamic intră în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 2022: Scopul nostru nu este de a face din Suedia a doua Franță

Un partid emergent din Suedia, cunoscut sub numele de Nuance (Nyans) caută să obțină votul necesar de 4% necesar pentru reprezentarea în parlamentul suedez.

Liderul Nuance, Mikail Yüksel, a anunțat (în fața celor 200 de susținători ai săi de pe TikTok) că partidul a afișat deja postere de campanie în Turcia și că se pregătește să candideze la alegerile parlamentare suedeze din 2022

Nuance în sine nu este un partid complet nou. A fost fondat inițial de Yüksel în 2019, după expulzarea sa din Partidul Centru, datorită asocierilor cu mișcarea ultranaționalistă turcă cunoscută sub numele de Lupii Cenușii. Într-un interviu pentru Daily Sabah, politicianul a susținut că a fost forțat să refuze să vorbească împotriva Turciei și a președintelui său autoritar, Recep Tayyip Erdogan. Înainte de expulzare, Yüksel ar fi trebuit să fie primul candidat al partidului la alegerile parlamentare europene.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pe site-ul Nuance, partidul susține că îi reprezintă pe toți suedezii, indiferent de religia lor. Domeniile lor de campanie se concentrează pe educație, sistemul de pensii, migrație, integrare și religie.

Potrivit partidului, valul actual de populism și xenofobie din Europa a condus la o situație în care „liberalii nu mai sunt liberali și socialiștii nu mai sunt socialiști”. Partidul pro-islamic dorește să le ofere musulmanilor și oamenilor din Africa statutul de minoritate oficială și caută, de asemenea, pedeapsa de stat a islamofobiei.

“Scopul nostru nu este de a face din Suedia a doua Franță”, a spus Yüksel. În politica externă, Nuance este pro-palestinian, dar condamnă antisemitismul. Acesta consideră pozitivă Uniunea Europeană, dar respinge adoptarea monedei euro. Magnus Norell, cercetător la Institutul Washington, asociază Nuance cu mici partide europene care se bucură de tratamentul preferențial din partea lui Erdoğan.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Cu patru ani înainte, la televiziunea albaneză, Yüksel și-a dezvăluit intențiile de a sprijini partidele europene care împărtășesc o ideologie paralelă cu Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP). La acea vreme, el a declarat că sprijinul său pentru partidele politice din Balcani nu ar trebui să preocupe interesele sale interne. Pe lângă partidele politice, el susține și diverse organizații non-profit, inclusiv imamii care operează în moscheile europene.

Yüksel a venit în Suedia în 2001, câștigându-și existența din spălatul vaselor. S-a implicat în politică în timpul studiilor și apoi s-a alăturat partidului de centru menționat anterior.

Un partid islamic a fost format anterior în Suedia sub numele Jasin, care a căutat respectarea strictă a legii Sharia. În timp ce acest partid a eșuat politic, Nuance poate fi privit ca o a doua încercare (doar cu o fațadă mai liberală). Nuance are un potențial considerabil pentru a avea succes, deoarece peste 800.000 de musulmani trăiesc în prezent în Suedia, precizează Remix News.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. oriunde se vor statornici acesti ciuhapi b’ahai, ca si arahat, acolo se va implmenta zionismul si legile lui noah – 7 legi, care vor include inclusiv decapitarea celor care refuza dumnezeul recunoscut de ei. razboi mondial intru control si genocid. conform onu decapitarea este cea mai “umana” forma de terminare a vietii unui “condamnat”. nu trebuie niciodata sa ganditi “cum este la ei”. tot ceea ce se intampla la “ei” ne va atinge pe toti mai devreme sau mai tarziu. TREZITI-VA. sloganul rumanului cu micu’ si berea in gura “pe mine nu ma afecteaza” este cea mai mare dovada de spalare pe creieri pe care au reusit sa o implementeze securistii vanzatori de Romania de 31 de ani!

  2. Foarte bine! Să-i voteze ai lor și să intre-n Parlament. Perfect democratic, nu?
    Vesticii sunt prea deștepți să fie colectiviști. Ne-au tot vorbit de-alde Jordan Peterson despre pericolul politicilor identitare. Sigur, minoritățile le tot practică și capătă din ce în ce mai multă putere, dar noi să n-o facem, trebuie să răbdăm și ne axăm doar pe individ. Altfel dacă ne-ar eticheta cineva drept naționaliști?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE