sâmbătă, februarie 24, 2024
ACTUALITATESuedia | Un profesor le-a dat ca temă elevilor să-și planifice minuțios...

Suedia | Un profesor le-a dat ca temă elevilor să-și planifice minuțios un atac terorist în care să ucidă cât mai mulți civili nevinovați folosind arme chimice sau biologice

Un profesor de liceu din Suedia a fost suspendat după ce le-a dat elevilor ca temă să planifice în detaliu un atac terorist, conform Remix News.

Elevii unui liceu din Jönköping au fost rugați să-și imagineze că sunt un terorist care plănuiește un atac. Lor li s-a recomandat să utilizeze chimic sau biologic. Misiunea lor era să omoare cât mai mulți civili nevinovați.

Sarcina i-a încurajat pe elevi să planifice atent atacul. Ei au avut libertatea să aleagă ce agent vor folosi și cum îl vor elibera. Tinerii au putut să-și aleagă locația pentru numărul maxim de victime și ora optimă la care să aibă loc atacul.

Sarcina a fost stabilită în timpul unei lecții de engleză. Elevii și-a manifestat disconfortul față de curricula obișnuită și au vorbit despre propriile lor preocupări.

Autoritatea educațională responsabilă de conducerea școlii a descris lecția ca fiind atât inadecvată, cât și insensibilă. Profesorul responsabil a fost suspendat în așteptarea unei anchete.

„A fost un profesor care a dat o temă în care elevii ar descrie teoretic un atac terorist. Așa a fot percepută”, a spus responsabilul pe educație din Jönköping.

El a adăugat că decizia de a stabili sarcina într-o perioadă „cu un nivel ridicat de amenințare teroristă” a fost „extrem de nesăbuită”.

Profesorul în cauză s-a opus suspendării și a insistat că raționamentul temei a fost denaturat. Așa cum a menționat ziarul suedez Aftonbladet, el a susținut că aceasta nu a fost o glorificare a terorii, ci o sarcină care evidențiază cât de nepotrivite sunt astfel de acte.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE