joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATESuedia | Noul guvern conservator nu crede în utopii: Premierul Kristersson a...

Suedia | Noul guvern conservator nu crede în utopii: Premierul Kristersson a DESFIINȚAT Ministerul Climei și Mediului, pentru prima dată în 35 de ani / Ecologiștii fac spume: Agenda 2030 e în pericol

Noul guvern de dreapta al Suediei nu crede în utopiile ecologiste propuse de către liderii Uniunii Europene.

Premierul Ulf Kristersson (foto) nu a stat pe gânduri după alegerile câștigate în septembrie și a anunțat noul său cabinet, la mijlocul lunii octombrie.

Acesta a oripilat establishmentul local și european, după ce a desființat Ministerul Climei și Mediului, măsură în premieră în ultimii 35 de ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Responsabilul cu clima și mediul, liberala Romina Pourmokhtari, va lucra în subordinea Ministerului pentru Energie, Afaceri și Industrie.

Verzii, care sunt în opoziție, au denunțat decizia drept „devastatoare”.

„Este imposibil să descriem mai clar cât de puțin valorizează acest guvern problematica de mediu și de climă. Este o decizie istorică, ale cărei consecințe vor fi devastatoare pentru problemele de mediu”, a zis Per Bolund, liderul acestui partid , citat de Euronews.

Un alt membru al Verzilor, Par Holmgren, s-a plâns că această măsură va distruge măsurile climatice „pe care noi, verzii, am muncit așa de mult să le implementăm”. Isabella Lovin, președintele Institutului Climatic Stockholm, le-a ținut isonul, anunțând că măsura noului guvern va da țara înapoi cu „cu 35 de ani”.

Profesorul Karin Backstrand, de la Universitatea Stockholm a spus că prin măsurile luate, Suedia „nu va atinge obiectivele Agendei 2030 în ceea ce privește biodiversitatea”, a relatat Green Matters.

În ceea ce privește problemele climatice, noul guvern a legat problemele de mediu de cele ale energiei, semnalizând că Suedia nu mai este dispusă să sacrifice energia pe altarul „schimbărilor climatice”.

Astfel, guvernul lui Kristersson a prevăzut mai mulți bani pentru construcția de centrale nuclear-electrice, dar și măsuri care să facă mai dificilă închiderea centralelor existente. De asemenea, Guvernul ia în calcul redeschiderea a două centrale nucleare, închise de guvernul social-democrat, dacă se va dovedi că producția rezultată va duce la prețuri mai mici.

Totuși, Guvernul s-a angajat să crească numărul stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice pentru a încuraja oamenii să cumpere astfel de automobile.

De remarcat este faptul că în relatarea Euronews, postul a subliniat doar poziția Verzilor, un partid minor, din opoziție, dând impresia că este reprezentativă pentru tot spectrul politic suedez.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE