ȘTIRI Suedia: Aproape 4.000 de persoane au primit rezultate greşite la teste pentru...

Suedia: Aproape 4.000 de persoane au primit rezultate greşite la teste pentru COVID-19. „Pur şi simplu testele nu au fost îndeajuns de eficiente”

Mii de persoane au primit rezultate greşite după ce au fost testate pentru COVID-19 în Suedia, au anunţat marţi autorităţile medicale în cadrul unei conferinţe de presă, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Astfel, toate cele 3.700 de persoane testate au primit un rezultat pozitiv deşi nu erau infectate cu noul coronavirus. Rezultatele greşite au fost înregistrate în special în cazul persoanelor cu simptome uşoare care s-au testat singure cu ajutorul aşa-numitelor teste de diagnostic PCR.

„Pur şi simplu testele nu au fost îndeajuns de eficiente”, au spus autorităţile medicale suedeze.

Greşeala a fost descoperită în două laboratoare care au analizat eficacitatea testelor PCR și au constatat că testele nu au putut face distincţia între probele cu o concentraţie redusă de virus şi probele negative.

Suedia a înregistrat până marţi circa 86.900 de cazuri de coronavirus, dintre care 5.814 decese legate de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 14.425 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite