ȘTIRISuedia: Aproape 4.000 de persoane au primit rezultate greşite la teste pentru...

Suedia: Aproape 4.000 de persoane au primit rezultate greşite la teste pentru COVID-19. „Pur şi simplu testele nu au fost îndeajuns de eficiente”

Mii de persoane au primit rezultate greşite după ce au fost testate pentru COVID-19 în Suedia, au anunţat marţi autorităţile medicale în cadrul unei conferinţe de presă, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Astfel, toate cele 3.700 de persoane testate au primit un rezultat pozitiv deşi nu erau infectate cu noul coronavirus. Rezultatele greşite au fost înregistrate în special în cazul persoanelor cu simptome uşoare care s-au testat singure cu ajutorul aşa-numitelor teste de diagnostic PCR.

„Pur şi simplu testele nu au fost îndeajuns de eficiente”, au spus autorităţile medicale suedeze.

Greşeala a fost descoperită în două laboratoare care au analizat eficacitatea testelor PCR și au constatat că testele nu au putut face distincţia între probele cu o concentraţie redusă de virus şi probele negative.

Suedia a înregistrat până marţi circa 86.900 de cazuri de coronavirus, dintre care 5.814 decese legate de COVID-19.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate