marți, octombrie 3, 2023
ȘTIRISuceava | Proprietarul unei cofetării a fost sancționat cu avertisment de către...

Suceava | Proprietarul unei cofetării a fost sancționat cu avertisment de către autorități pentru că a cumpărat ouă de la țărani și nu de la un hipermarket. Acum tânărul vrea să renunțe la afacere

De multe ori, românii spun că statul român este împotriva românilor, iar exemplul următor pare să le dea dreptate. Liliana Agheorghicesei, președinta Patronatelor IMM din Suceava, a povestit cum inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) au sancționat, cu avertisment, un patron de cofetărie, pentru că folosește la produse ouă cumpărate de la țărani și nu de la un hipermarchet.

Tânărul a fost întrebat de către DSP cum de a îndrăznit să cumpere cu bon de achiziții de la piață și nu s-a dus la „Metro”.

„Tînărul și-a făcut o locație cochetă, frumoasă, ce rivalizează cu foarte multe din Viena. Mi-a zis că se străduiește să-și vîndă afacerea la care a muncit și care este visul vieții sale. Mi-a mai spus că s-a profesionalizat, iar produsele sînt făcute chiar de el. Cînd a fost un control de la Sanepid (DSP, n.r.) la el, avea un bon de achiziții luat în urma cumpărării de ouă de la piață. L-a întrebat cum de a îndrăznit să cumpere ouă cu bon de achiziții de la piață și nu s-a dus la <Metro>. I-a zis că acolo trebuie să meargă. Cum să spui așa ceva cînd se înțelege că, de exemplu, o gospodină preferă să facă o omletă din ouă de la țară, și nu procurate din magazin? A primit avertisment”, a spus reprezentanta IMM-urilor din Suceava, pentru Radio Top.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu (click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Liliana Agheorghicesei a mai spus că tînărul este dezamăgit cu atît mai mult cu cît <a crescut> cu Patronatul, iar ea le-a transmis permanent membrilor acestuia să încurajeze producția autohtonă. Președinta Patronatului IMM-urilor din Suceava a adăugat că tînărul antreprenor a menționat: „Întotdeauna ne spuneați să ne ajutăm noi pe noi și pentru noi, fiindcă pînă la urmă este vorba aia din popor: <Fii împărat la tine în sat. Fă pentru cei ai tăi>”.

Ea a spus că va încerca să medieze o întâlnire, ca să înțeleagă de ce autoritățile statului nu încurajează comerțul cu produse autohtone.

„Intenționez să organizez o întîlnire cu factorii coercitivi, așa cum am avut și cu cei de la Fisc. Poate că informația trebuie să fie reciprocă. Poate se rupe undeva dialogul. Nu merg pînă într-acolo încît să văd rea-voință la cei care vin și ne controlează, pentru că sînt salariații unei instituții, și au de făcut raportări. Însă, de ce nu vrem să vrem să ne ajutăm noi, unii pe alții?”, s-a întrebat Liliana Agheorghicesei.

Reamintim că tot în acest an, autoritățile din Gorj și-au „arătat mușchii” cu un țăran care-și vindea produsele din propria gospodărie: fermierul a primit o amendă record, pentru această îndrăzneală.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

  1. idioții de inspectori sunt șpăguiți de corporații ca să ucidă concurența românească

    băgați ouă chimice pe gât, altfel amendă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate