EDUCAȚIESubsecretarul de stat, Jean Badea: Alfabetizarea digitală timpurie, încă de la grădiniță,...

Subsecretarul de stat, Jean Badea: Alfabetizarea digitală timpurie, încă de la grădiniță, ar permite utilizarea tehnologiei la susținerea examenele naționale pentru clasele a II-a, a IV-a sau a VI-a

Realizarea de programe de alfabetizare digitală timpurie, încă de la grădiniță, ne-ar permite să utilizăm tehnologia atunci când susținem examenele naționale pentru clasele a II-a, a IV-a sau a VI-a sau să introducem tehnologia când susținem testele PISA, a declarat, vineri, subsecretarul de stat în ministerul Educației, Jean Badea, informează Edupedu.ro.

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței de lansare a strategiei de digitalizare a educației.

„În România, competența digitală e inclusă la nivel gimnazial în învățământul obligatoriu, însă studiile arată că este mare nevoie de dezvoltarea acestor competențe încă de la nivelul primar sau preșcolar”, a precizat Jean Badea, potrivit sursei citate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Totodată, Jean Badea a declarat, pentru Edupedu.ro, că evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor putea fi susținute digital la nivel național cel mai probabil începând din 2023-2024.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT