ACTUALITATE Subsecretarul de stat, Jean Badea: Alfabetizarea digitală timpurie, încă de la grădiniță,...

Subsecretarul de stat, Jean Badea: Alfabetizarea digitală timpurie, încă de la grădiniță, ar permite utilizarea tehnologiei la susținerea examenele naționale pentru clasele a II-a, a IV-a sau a VI-a

Realizarea de programe de alfabetizare digitală timpurie, încă de la grădiniță, ne-ar permite să utilizăm tehnologia atunci când susținem examenele naționale pentru clasele a II-a, a IV-a sau a VI-a sau să introducem tehnologia când susținem testele PISA, a declarat, vineri, subsecretarul de stat în ministerul Educației, Jean Badea, informează Edupedu.ro.

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței de lansare a strategiei de digitalizare a educației.

„În România, competența digitală e inclusă la nivel gimnazial în învățământul obligatoriu, însă studiile arată că este mare nevoie de dezvoltarea acestor competențe încă de la nivelul primar sau preșcolar”, a precizat Jean Badea, potrivit sursei citate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Totodată, Jean Badea a declarat, pentru Edupedu.ro, că evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor putea fi susținute digital la nivel național cel mai probabil începând din 2023-2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite