miercuri, mai 22, 2024
ACTUALITATESUA vor trimite mii de arme în Ucraina: s-a aprobat un ajutor...

SUA vor trimite mii de arme în Ucraina: s-a aprobat un ajutor militar de peste 100 de milioane de dolari. Gary Kasparov: Cred că ne aflăm la începutul celui de-al Treilea Război Mondial

SUA trimit Ucrainei peste 12.000 de sisteme antiblindate, 1.400 de sisteme antiaeriene şi „sute” de drone sinucigaşe, a anunţat administraţia Biden într-un comunicat joi seară, potrivit CNN.

Informaţia vine după ce SUA au aprobat marţi încă 100 de milioane de dolari în armament pentru Ucraina extrase din inventarele SUA, aducând asistenţa totală a SUA pentru Ucraina la aproximativ 1,7 miliarde de dolari de la începutul invaziei Rusiei.

Aceasta include 300 de milioane de dolari aprobate vinerea trecută în cadrul Iniţiativei de Asistenţă pentru Securitate a Ucrainei, în care noi arme vor fi achiziţionate de la contractorii de apărare pentru a le trimite în Ucraina.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Lista armelor către Ucraina include următoarele:

 • Peste 1.400 de sisteme antiaeriene Stinger
 • Peste 5.000 de sisteme anti-blindate Javelin
 • Peste 7.000 de alte sisteme anti-blindate
 • Sute de sisteme aeriene fără pilot tactice Switchblade;
 • Peste 50.000.000 de cartușe de muniție
 • 45.000 de seturi de armuri şi căști
 • Sisteme de rachete ghidate cu laser
 • Sisteme aeriene fără pilot Puma
 • Dispozitive de vedere pe timp de noapte, sisteme de imagistică termică şi optică
 • servicii comerciale de imagini prin satelit

Aceasta nu înseamnă că toate armele au ajuns deja în Ucraina, în schimb, sunt o actualizare a ceea ce SUA au trimis în trecut şi s-au angajat să trimită în viitor, mai precizează CNN.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Miercuri, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a declarat că SUA au trimis aproximativ 100 de drone sinucigaşe Switchblade şi că lucrează la trimiterea mai mult astfel de drone.

În altă ordine de idei, celebrul șahist rus și oponent al regimului Putin Gary Gasparov, a declarat că suntem la începutul celui de-al Treilea Război Mondial.

„Cred că da. Nu pentru că o spun eu, ci pentru că așa spune Putin”.

Din acest motiv, el a insistat că “este foarte important să ascultăm ce spune acest dictator pentru că nu ne minte în privința mișcărilor sale tactice, ne spune mereu despre planurile lui”.

De altfel, el a amintit că Putin „a fost foarte explicit încă de la început în privinţa planurilor sale, când în 2007, la München, la Conferința europeană pentru securitate, a vorbit despre revenirea în sferele de influență. Prin acest limbaj militar clar, Putin vorbea deja direct din statul sovietic către Europa și indica foarte clar că vrea să revină în ’97″, citează Cadena Ser și Rador.

Kasparov subliniază că, chiar și atunci, în urmă cu 15 ani, „voia ca Rusia să aibă drepturi pentru a controla direct și chiar a recupera acești sateliți sovietici europeni și nimeni nu l-a luat în serios, iar apoi în anul următor, în 2008, a atacat Republica Georgia, arătând că era absolut serios cu agenda lui geopolitică”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

 1. Devine din ce în ce mai clar că este un război între USA și Rusia, sau mai exact Occidentul colectiv cum spune Putin, Ucraina este doar pretextul și câmpul de desfășurare. Și la mijloc toată populația civilă din Europa, care suportă consecințele, unii pe ale războiului, alții economice sau amestecate. O mică erată sau completare: marele șahist rus este un evreu din Rusia…”decât”. Pus bine la adăpost prin America, la fel ca majoritatea coetnicilor lui….Se cred ei la adăpost în America (pe continentul Nord-American în general), până într-o zi, când nu vor mai fi. Și cum toate procesele s-au accelerat…s-ar putea să fie în timpul vieții noastre….

 2. Multe dintre aceste arme vor fi vândute pe piața neagră, în special în Orientul Mijlociu și Africa. Ar putea exista chiar și rute ocolitoare în care armament mai vechi, decât ceea ce le livrează americanii ucrainenilor în momentul de față, să fie cedat diverșilor cumpărători, iar oamenii de influență să-și primească partea suficient de consistentă pentru niște piese de muzeu. Mașinăria de război nazistă necesită sume destul de mari pentru a declanșa ceea ce a preconizat Gasparov. Nu cred, totuși, că se va ajunge aici! Deoarece dacă se va întâmpla grozăvia, nu vor exista câștigători de nicio parte.
  Oare nimeni de la Washington nu-și pune problema, că aceste arme pot fi folosite chiar împotriva militarilor americani staționați în cele peste 800 de baze din lume? Ciudat!
  Cu cât va dura acest conflict, cu atât mai mulți ucraineni și ruși vor muri și cu atât SUA, UE și Rusia vor datora și mai mult bancherilor centrali.
  Pe de altă parte, dacă rușii au reușit să distrugă depozitele de armament și muniții ucrainene la începutul operațiunii, o pot face din nou și din nou.
  Probabil, că și Rusia la rându-i furnizează arme în locurile în care SUA sunt în război. Și uite așa incursiunile militare în scop de denazificare trenează la nesfârșit, în vreme ce oameni nevinovați plătesc cu viața doar pentru că au avut neșansa să se afle în mijlocul răfuielii imperiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE