luni, iunie 24, 2024
ACTUALITATESUA | Un grup de cadre medicale va primi o despăgubire de...

SUA | Un grup de cadre medicale va primi o despăgubire de 10 milioane de dolari, din partea spitalului care le-a impus să se vaccineze

Un grup de cadre medicale va primi o despăgubire de 10 milioane de dolari, după ce au dat în judecată spitalul care i-a obligat să se vaccineze, informează The Epoch Times.

Aproximativ o duzină de lucrători de la NorthShore University HealthSystem din Illinois au depus acțiunea în octombrie 2021, argumentând că unitatea respectivă a refuzat să ofere excepții de conștiință pentru cadrele medicale.

După opt luni de negocieri, muncitorii și NorthShore „au convenit să soluționeze acest caz”, potrivit unui memorandum depus în instanța federală.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Conform condițiilor acordului, NorthShore va plăti 10.337.500 USD într-un fond de decontare pentru lucrătorii afectați de obligativitatea vaccinării – în special, lucrătorii care între 1 iulie 2021 și 1 ianuarie 2022, au cerut o excepție religioasă și au fost refuzați. Ei reclamă că fie s-au vaccinat pentru a evita rezilierea contractului sau au fost concediați sau au demisionat. În această categorie se încadrează aproximativ 473 de cadre medicale

NorthShore își va ajusta, de asemenea, regulamentul care obligă la vaccinare „pentru a-și îmbunătăți procedurile de acomodare pentru persoanele cu scutiri aprobate pentru credința religioasă sinceră”.

Lucrătorii concediați pentru că au refuzat să se vaccineze din cauza credințelor lor religioase sunt eligibili să solicite reangajarea.

Judecătorului de district John Kness, desemnat de Donald Trump, care a prezidat cazul, i s-a cerut să aprobe acordul propus.

Liberty Counsel, grupul juridic care îi reprezintă pe reclamanți, a descris acordul ca fiind primul de acest fel pentru o acțiune împotriva unui angajator privat care a respins sute de cereri de scutiri religioase de la obligativitatea vaccinării cu Covid-19.

„Schimbarea drastică de politică și reducerea substanțială a banilor cerute de acord va aduce o măsură puternică de dreptate angajaților NorthShore care au fost forțați să aleagă între conștiință și locuri de muncă”, a declarat Horatio Mihet, vicepreședinte pentru afaceri juridice al grupului.

„Această înțelegere ar trebui să servească, de asemenea, ca un avertisment puternic pentru angajatorii din întreaga țară că nu pot refuza să îi accepte pe cei care au obiecții religioase sincere față de mandatele de vaccinare forțată”, a adăugat el.

Dacă acordul este aprobat, lucrătorii afectați ar putea solicita bani din fondul de 10 milioane de dolari.

Potrivit estimărilor, fiecare lucrător că s-a vaccinat, în ciuda faptului că a ridicat obiecții religioase, ar fi eligibil pentru aproximativ 3.000 de dolari, în timp ce cei care au fost concediați sau au demisionat ar putea primi până la aproximativ 25.000 de dolari.

Sumele finale vor depinde de câți lucrători solicită bani, printre altele.

În plus, acordul prevede 260.000 de dolari pentru reclamanții numiți în caz. Fiecare ar fi programat să primească aproximativ 20.000 de dolari, pe lângă celelalte fonduri.

Liberty Counsel cere, de asemenea, 2 milioane de dolari în onorariile avocaților, sau aproximativ 20% din totalul decontării.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE