ACTUALITATEUPDATE SUA: Congresul a confirmat alegerea lui Joe Biden, după răzmerița de...

UPDATE SUA: Congresul a confirmat alegerea lui Joe Biden, după răzmerița de miercuri. Trump anunță tranziția pașnică pentru 20 ianuarie

ACTUALIZARE 07.01/12:40 Congresul Statelor Unite a început, miercuri, procesul de validare al rezultatului alegerilor prezidențiale. Vicepreședintele Mike Pence a început procesul de numărare a voturilor, în urma căruia Congresul a validat toate voturile din Colegiul Electoral. Joe Biden are voturile necesare pentru a deveni președinte. Alegerea sa a fost confirmată în ședință comună.

Cele două camere s-au reunit joi dimineață, după răzmerița de miercuri, pentru a continua numărarea voturilor din Colegiul Electoral. Obiecțiile ridicate pe voturile din Pennsylvania și Arizona au fost respinse cu majorități clare.

Președintele în exercițiu Donald Trump a anunțat că va avea loc „un transfer de mandat pașnic” în 20 ianuarie, ziua în care Joe Biden va fi învestit președinte al SUA.


ACTUALIZARE 23:08
Președintele Donald Trump a ordonat Gărzii Naționale să intervină pentru a proteja clădirea Capitoliului de protestatarii care au pătruns înăuntru.

Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kayleigh McEnany. Aceasta a reiterat îndemnul președintelui la respectarea legii și la proteste pașnice.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Poliţia a ordonat, miercuri, evacuarea mai multor clădiri ale Congresului american, în timp ce manifestanţi susţinători ai lui Trump au protestat faţă de validarea victoriei lui Joe Biden în faţa capitoliului, într-o atmosferă tensionată, potrivit unor imagini surprinse de o jurnalistă de la AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, poliţia Capitoliului a ordonat personalului Congresului să evacueze clădirea Cannon, precum şi altele situate în jurul Capitoliului, la puţin timp după discursul lui Donald Trump.

Unii dintre manifestanți au pătruns în clădire, fiind fotografiați prin diferite săli ale Capitoliului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Senatorii și vice-președintele Mike Pence au fost evacuați de către Serviciul Secret în tunele subterane, în timp ce președintele Trump a făcut apel la liniște și la retragerea protestatarilor.

Totul s-a întâmplat după un mare miting al susținătorilor încă președintelui Trump, în care aceștia au protestat față de certificarea rezultatului alegerilor din 3 decembrie, în Congres.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...