duminică, ianuarie 29, 2023
ACTUALITATESUA | Statul Texas interzice publicațiile care promovează exagerat anti-rasismul sau mișcările...

SUA | Statul Texas interzice publicațiile care promovează exagerat anti-rasismul sau mișcările LGBT, pentru că „îi fac pe copiii albi să se simtă vinovați”

O comisie parlamentară din Texas condamnă publicațiile care luptă în mode exagerat împotriva rasismului sau care promovează mișcările LGBT, din cauză că „îi fac pe copiii albi să se simtă vinovați”, relatează Le Figaro.

S-a întocmit o listă de 850 de lucrări de către o comisie parlamentară care investighează cărțile care evocă rasismul sau sexismul instituțional în școli. Dezbaterile pe marginea acestor cărți „se vor multiplica în toată țara, în zonele urbane unde există presiune conservatoare la nivel de stat, dar unde există conducere democrată la nivel local”, explică pentru AFP Brandon Rottinghaus, profesor de științe politice la Universitatea din Houston.

Aceste idei politice conservatoare creează precedent, astfel întâlnim proiecte similare și în alte state. Noul guvernator republican al Virginiei promite părinților că vor avea un cuvânt de spus în ceea ce privește alegerea cărților aflate în programa școlilor publice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La academia școlară Spring Branch, The Breakaways, o carte de benzi desenate în care unul dintre personaje s-a născut fată, dar se simte băiat, a fost retrasă și trecută pe lista comisiei.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate