ACTUALITATESUA | Statul Texas interzice publicațiile care promovează exagerat anti-rasismul sau mișcările...

SUA | Statul Texas interzice publicațiile care promovează exagerat anti-rasismul sau mișcările LGBT, pentru că „îi fac pe copiii albi să se simtă vinovați”

O comisie parlamentară din Texas condamnă publicațiile care luptă în mode exagerat împotriva rasismului sau care promovează mișcările LGBT, din cauză că „îi fac pe copiii albi să se simtă vinovați”, relatează Le Figaro.

S-a întocmit o listă de 850 de lucrări de către o comisie parlamentară care investighează cărțile care evocă rasismul sau sexismul instituțional în școli. Dezbaterile pe marginea acestor cărți „se vor multiplica în toată țara, în zonele urbane unde există presiune conservatoare la nivel de stat, dar unde există conducere democrată la nivel local”, explică pentru AFP Brandon Rottinghaus, profesor de științe politice la Universitatea din Houston.

Aceste idei politice conservatoare creează precedent, astfel întâlnim proiecte similare și în alte state. Noul guvernator republican al Virginiei promite părinților că vor avea un cuvânt de spus în ceea ce privește alegerea cărților aflate în programa școlilor publice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La academia școlară Spring Branch, The Breakaways, o carte de benzi desenate în care unul dintre personaje s-a născut fată, dar se simte băiat, a fost retrasă și trecută pe lista comisiei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...