ACTUALITATE SUA: Secretarul american al Justiţiei autorizează investigarea posibilelor nereguli din timpul alegerilor...

SUA: Secretarul american al Justiţiei autorizează investigarea posibilelor nereguli din timpul alegerilor prezidențiale

Secretarul american al Justiţiei, Bill Barr, a autorizat procurorii federali, luni, să deschidă  anchete privind posibile nereguli în timpul alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, despre care Donald Trump a spus că au fost marcate de fraude, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Vă autorizez să investigaţi acuzaţii substanţiale de nereguli privind voturile sau numărarea buletinelor de vot înainte de certificarea alegerilor în jurisdicţiile dumneavoastră, în anumite cazuri”, a scris Bill Barr în documentul transmis procurorilor federali din toată țara.

Potrivit acestuia, astfel de anchete pot fi efectuate dacă există acuzaţii clare şi potenţial credibile de nereguli care, dacă sunt dovedite, ar putea avea un impact asupra rezultatului alegerilor federale într-un stat.

De obicei, scrie AFP, anchetele privind fraude electorale ţin în mod normal de responsabilitatea fiecărui stat, iar departamentul de Justiţie al Statelor Unite nu intervine, de obicei, într-o astfel de situaţie până când numărul de voturi nu este certificat şi numărarea nu este completă.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 10.636 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Articole relaționate

Cele mai citite