ACTUALITATESUA: NBC News afirmă că multe dintre cadrele medicale din prima linie...

SUA: NBC News afirmă că multe dintre cadrele medicale din prima linie refuză vaccinul anti-covid. Peste 60% dintre celebrii pompieri din New York nu vor să se vaccineze

Un număr mare dintre cadrele medicale din prima linie care activează în spitale și în casele de îngrijire au refuzat să se vaccineze cu vaccinul anti-covid, spre nemulțumirea autorităților din domeniul sănătății publice, scrie NBC News.

Aproximativ 50 la sută din lucrătorii din prima linie din comitatul Riverside din California au refuzat să ia vaccinul, a declarat joi Directorul Autorității pentru Sănătate Publică Riverside, Kim Saruwatari, pentru Los Angeles Times. California este în prezent copleșită de cazuri, deoarece personalul spitalului din California de Sud se confruntă cu un deficit de unități de terapie intensivă și au creat unități improvizate, precizează sursa citată.

Aproximativ 2 din 10 americani sunt siguri că nu se vor răzgândi cu privire la refuzul vaccinului, potrivit datelor obținute de Centrul de Cercetare Pew. Și 62 la sută au spus că ar se simt inconfortabil să fie printre primii care vor primi vaccinul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Nici în Ohio, situația nu este mult diferită. Acolo, aproximativ 60% dintre angajații instituțiilor de îngrijire medicală au refuzat deja vaccinul, spune Guvernatorul acestui stat, Mike DeWine.Pe de altă parte, rezidenții acelorași instituții au acceptat să se vaccineze în proporție de 85%.

Lansarea vaccinului a fost deja întâmpinată cu mai multe obstacole logistice, deoarece doar 2,6 milioane de persoane au fost vaccinate începând de miercuri. O revizuire de către NBC News a datelor anterioare a constatat că, în ritmul actual, ar fi nevoie de aproape 10 ani pentru a inocula suficienți americani pentru a controla pandemia.

Un sondaj efectuat în rândul a 2.053 de pompieri din New York (FDNY) a relavat că mai mult de jumătate dintre aceștia vor refuza vaccinul anti-covid 19 atunci când acesta va fi disponibil pentru ei, potrivit unui sondaj publicat de un sindicat al aceastora, relevă NBC News.

Unii dintre acești pompieri se pot suprapune cu cei care au contractat deja coronavirusul și nu cred că trebuie să facă vaccinarea, a spus Andy Ansbro, președintele sindicatului

„Ca sindicat, încurajăm membrii noștri să se vaccineze, dar apărăm dreptul lor de a face această alegere”, a spus Ansbro. „Eu personal simt că acest vaccin este sigur, am făcut propriile mele cercetări, voi primi vaccinul și voi încuraja ceilalți membri să facă acest lucru. În cele din urmă, este propria lor alegere personală”, a continuat el.

Ansboro a fost printre mulții lucrători esențiali care au fost vaccinați, potrivit unei fotografii postate marți de UFA. FDNY a raportat că 1.000 de membri au fost vaccinați până marți.

O serie de politicieni, oficiali din domeniul sănătății publice și muncitori din prima linie au luat vaccinul public pentru a-și afirma încrederea în vaccin, inclusiv Dr. Anthony Fauci, președintele ales Joe Biden și vicepreședintele Mike Pence.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate