ACTUALITATESUA: Joe Biden a emis un ordin executiv privind obligativitatea măștii pe...

SUA: Joe Biden a emis un ordin executiv privind obligativitatea măștii pe teritoriul federal. În doar câteva ore, și-a încălcat propriul ordin (FOTO)

Președintele Joe Biden a fost criticat în Statele Unite pentru că și-a scos masca în timp ce vizita Muzeul Lincoln, la doar câteva ore după ce a emis un ordin prin care a instaurat obligativitatea măștii pe teritoriul federal, pentru a opri răspândirea coronavirusului.

„A purta măști nu este o chestiune partizană – este un act patriotic care poate salva numeroase vieți. De-aceea am semnat un ordin executiv prin care am instituit obligativitatea măștii pe proprietățile federale. E timpul să ne punem masca, America”, a scris Biden pe Twitter.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

La doar câteva ore după acest mesaj, Președintele a vizitat Memorialul Lincoln, fără mască. „Ordinul lui Joe Biden nu i se aplică și lui însuși? Pentru că iată la Memorialul Lincoln fără mască la doar câteva ore după ce l-a semnat”, a scris Charlie Kirk, un tânăr de la o organizație conservatoare, alături de un video cu președintele fără mască.

Mai mult, ulterior Biden a făcut și o ședință foto cu toată familia în fața aceleiași statui a lui Abraham Lincoln, într-una din variante niciunul nepurtând mască.

 

 

 

 

 

 

 

Ordinul lui Biden este cunoscut drept „provocarea mascării de 100 de zile”, care cere distanțare socială și măști în toate clădirile federale, pe toate proprietățile federale, în avioane, trenuri și sistemele de autostrăzi. Angajații și contractorii federali sunt și ei, obligați să poarte mască.

Reamintim că SUA este un stat federal, iar multe dintre proprietăți și alte elemente de infrastructură aparțin fiecărui stat component în parte, de unde și distincția între „federal” și „statal”.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteuluiR3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...